Hungry for Finland! 8.11 Tarinallistamisen työpaja Turussa, rannikko ja saaristo

Olet täällä

KUTSU -Tule mukaan!

TARINALLISTAMINEN RUOKAMATKAILUSSA

Paikka: Panimoravintola Koulu, Cygnaeus-kabinetti, Eerikinkatu 18, Turku

Aika: Torstai 8.11.2018 klo 11.00-16.30 (lounas 11.00-11.45)

Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua. Elämyksellisyyteen kuuluu paitsi tietysti erinomainen ruoka ja viihtyisät tai vaikuttavat puitteet, myös kiinnostava ja mieliinpainuva tarina.

Vuoden 2018 aikana toteutetaan neljä matkailumarkkinoinnillisten suuralueiden mukaista ruokamatkailun tarinallistamisen kehittämistyöpajaa ja annetaan yksilökohtaista ohjausta. Kehittämisprosessissa luodaan uusia tarinoita vahvistamaan ja brändäämään alueiden ruokamatkailuprofiileja. Toimenpiteinä syntyy yrityksille ja yhdistelmätuotteille tarinoita, joissa huomioidaan paikalliskulttuuri, perinteet ym. Tarinat tekevät ruokamatkailusta kiinnostavamman, elämyksellisemmän ja helposti ostettavan. Ne jättävät myös muistijäljen. Jakaminen sosiaalisessa mediassa ja uudelleen ostettavuus kasvavat. Tarinoilla vaikutetaan tunteisiin. Tarinoilla on merkitystä ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Kanavat ja muodot ovat erilaisia digimaailmasta henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen.

Tarinallistaminen ruokamatkailussa -projektin rahoittajina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Visit Finland (Business Finland Oy) ja Haaga-Helia amk. Työpaja on osallistujille ilmainen.

Ohjelma

klo 11.00-11.45 Lounas

klo 11.45-16.30 Tarinallistaminen ruokamatkailussa –työpaja (sis. iltapäiväkahvit)

Sisältö ja hyödyt
Miten tuotteesi tai yrityksesi syntyi? Mikä sinua siinä innostaa? Miksi haluat että muutkin pääsevät nauttimaan siitä?

Tuotteesi tai yrityksesi tarina valmistuu työpajassa vaiheittain. Lopuksi hiot tarinasi sellaiseksi, että se kiinnostaa kohderyhmiäsi ja sopii verkkosivuillesi tai johonkin muuhun sinulle tärkeään viestintäkanavaan. Viimeistele tarinasi halutessasi työpajan jälkeen ja lähetä se työpajan ohjaajalle, jolta saat kirjallisen palautteen.

Tarinalla vahvistat tuotteesi tai yrityksesi brändiä. Vetreytät kirjoittamistaitojasi ja opit kirjoittamaan ketterästi ja kiinnostavasti. Tehostat viestintääsi, sillä voit hyödyntää tarinaa kaikessa viestinnässäsi sosiaalisesta mediasta verkkosivuihin – ja kun keskustelet asiakkaittesi ja kumppaneittesi kanssa.

Saat tekstintuotantoon tukea ja ideoita ohjaajilta ja muilta osallistujilta, joten tule paikan päälle avoimin mielin ja valmiina oppimaan uutta! 

Ohjaajat

Työpajan ohjaajina toimivat Sirke Lohtaja-Ahonen ja Kristiina Havas. Sirke on lukijalähtöisten tekstien mestari ja ihmisten innostaja, viestintävalmentaja ja tietokirjailija. Kristiina Havas on ruokamatkailun projektipäällikkö. Sirken ohjaus jatkuu työpajan jälkeen etäohjauksena.

 

ILMOITTAUTUMINEN 22.10.2018 mennessä kristiina.havas@haaga-helia.fi, mukaan mahtuu 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätietoa Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, p. 0500 688 332

TERVETULOA!

 

 

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö