Hungry for Finland kutsuu: 7.5. ruokamatkailun kehittämistä Tuusulanjärven alueella

Olet täällä

Valokuva: Helsinki Marketing, Jussi Hellsten

Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamista Tuusulanjärvellä

Suomen ruokamatkailustrategian jalkauttaminen Tuusulanjärven alueen identiteettiä ja mainetta hyödyntäen

Paikka: Webinaari Zoomissa (osallistujille lähetetään ohjeet)
Aika: Perjantaina 7.5.2021 klo 9.00-12.00

Yhdessä tekoja! Ruoka elämykselliseksi ja ostettavaksi osaksi Tuusulanjärven matkailua!

Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.

Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden toimijoiden käyttöön yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018 ja se kestää helmikuuhun 2022. Hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa. Lisätietoja: http://www.hungryforfinland.fi/

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen (Teemu Moilanen, Kristiina Adamsson ja Kristiina Havas) ja Tuusulanjärven Matkailu ry:n hallinnoiman Ruokamatkailu ja paikalliset tuotteet -lähiruokahankkeen toimesta.

Ilmoittaudu mukaan 3.5.2021 mennessä tästä

Lisätietoja tilaisuudesta sekä Hungry for Finland –tuotteistamishankkeesta:

Kristiina Havas
projektipäällikkö
Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistamishanke
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
0500 688 332
kristiina.havas(at)haaga-helia.fi

Ohjelma 7.5.2021 klo 9-12.00

klo 9.-10.00 Ruokamatkailu ja paikalliset tuotteet –hankkeen puheenvuoro / Marjo Ranta-Irwin

Hungry for Finland -toimijat:

  • Tuusulanjärven maine ja identiteetti – mitä vuonna 2012 sovittiin?
  • Suomen uusi ruokamatkailustrategia 2020–2028 tiiviisti – mitä siitä olisi hyvä tietää?
  • Ruokamatkailun asiakkaat
  • Ruokamatkailun tuotesuositukset –työkalu yrittäjälle ja kehittäjälle

Klo 10-11.30 Tuotteistamisen työpaja

  • Nostetaan esimerkkien kautta ehdolle kehitettäviä ruokamatkailun teemoja, yhdistäen ne Tuusulanjärven maine- ja identiteettityöhön (esim. sauna & ruoka, pyöräily &ruoka, retkeily & ruoka, järvi & ruoka)

klo 11.30 Työpajan purku
 
klo 12.00 Tilaisuus päättyy

 

 

 

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö