RUOKA&MATKAILU kutsuu: 4.2.2020 Ruokamatkailun tuotteistamispäivä Oulussa

Olet täällä

Hungry for Finland - Ruokamatkailun tuotteistaminen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Paikka: Ravintola Nallikari, Nallikarinranta 15, Oulu

Aika: Tiistai 4.2.2020 klo 9.30-15.30

Yhdessä tekoja! Ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua!

Miksi ihmeessä Suomen ruokamatkailun kehittämistä?

Matkailija syö ja juo useita kertoja päivässä. Positiiviset, odotukset ylittävät kokemukset, jopa elämykset saavat matkailijan hymyilemään, tekemään uusintaostoksia ja jakamaan kokemuksia somessa. Ruokakokemuksen myötä matkailija tutustuu paikalliseen elämäntapaan, kulttuuriin ja perinteisiin, lähiruokaan ja luonnonantimiin. Ruoan takia valitaan myös matkakohteita. Suomen matkailun kilpailukyvyn takia ruokamatkailua tulee kehittää.

Hungry for Finland (H4F) – ruokamatkailun tuotteistamishanke täydentää alueellisia ja paikallisia hankkeita valtakunnallisesti tuoden toimijoiden käyttöön yhtenäisiä työkaluja (tuotesuositukset ja päivitetty strategia) ja sparrausta. Tavoitteena on saada ruokamatkailu alueellisesti näkyvämpään rooliin niin kotimaassa kuin kv-markkinoilla ja tuottaa yhdistelmätuotteita, joissa ruoka on houkutteleva tekijä. Valtakunnallisen ruokamatkailuverkoston toimintaa kehitetään pysyvän toiminnan suuntaan. Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke on käynnistynyt syyskuussa 2018 ja se kestää syyskuuhun 2021. Hankkeen rahoittajana on EU:n maaseuturahasto. Hanketta tehdään tiiviissä yhteistyössä Visit Finlandin (Business Finland Oy) ja alueellisten toimijoiden kanssa. Lisätietoja: http://www.hungryforfinland.fi/

Tilaisuus toteutetaan yhteistyössä Oulun Maa- ja kotitalousnaisten kanssa.

Yritysasiantuntija Arja Keränen, arja.keranen@maajakotitalousnaiset.fi , puh 040 743 9731

Ilmoittaudu 28.1.2020 mennessä https://www.webropolsurveys.com/S/D2BE33E1E2267AA4.par

Lisätietoja tilaisuudesta sekä Hungry for Finland -tuotteistamishankkeesta

Kristiina Havas, projektipäällikkö
Hungry for Finland – ruokamatkailun tuotteistamishanke
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
0500 688 332
kristiina.havas@haaga-helia.fi

Päivän ohjelma

klo 9.30 Aamukahvit
klo 10.00 Hungry for Finland –kansallinen ruokamatkailuhanke
Kristiina Havas ja Kristiina Adamsson, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
klo 10.30 Paikallisten matkailuhankkeiden ja -toimijoiden kuulumisia
klo 11.00 Lounas (omakustanteinen)
klo 12.00 Ruokamatkailun KV-markkinointi, kehittämispäällikkö, Terhi Hook, Visit Finland
klo 12.30 Evästystä ruokatuotteen uudistamiseen, chef, ruokatuotannon lehtori, Sakari Ketolainen, Haaga-Helia amk
klo 14.00 Ruokamatkailun reitit ja tuotteet Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa -workshop, työpajan purku
klo 15.30 Tilaisuuden päätös

Yhteistyössä:

Valokuva: Elisa Manninen, Visit Finland

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategiakumppanit

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö