RUOKA&MATKAILU tarinallistaa: työpajat

Olet täällä

 

TARINALLISTAMINEN RUOKAMATKAILUSSA

Ruokamatkailu on merkittävä osa Suomen matkailun kehittämistä. Tavoitteena on saada ruoka tärkeäksi ja elämykselliseksi osaksi Suomen matkailua. Elämyksellisyyteen kuuluu paitsi tietysti erinomainen ruoka ja viihtyisät tai vaikuttavat puitteet, myös kiinnostava ja mieliinpainuva tarina.

Vuoden 2018 aikana toteutetaan neljä matkailumarkkinoinnillisten suuralueiden mukaista ruokamatkailun tarinallistamisen kehittämistyöpajaa ja annetaan yksilökohtaista ohjausta. Kehittämisprosessissa luodaan uusia tarinoita vahvistamaan ja brändäämään alueiden ruokamatkailuprofiileja. Toimenpiteinä syntyy yrityksille ja yhdistelmätuotteille tarinoita, joissa huomioidaan paikalliskulttuuri, perinteet ym. Tarinat tekevät ruokamatkailusta kiinnostavamman, elämyksellisemmän ja helposti ostettavan. Ne jättävät myös muistijäljen. Jakaminen sosiaalisessa mediassa ja uudelleen ostettavuus kasvavat. Tarinoilla vaikutetaan tunteisiin. Tarinoilla on merkitystä ennen matkaa, matkan aikana ja matkan jälkeen. Kanavat ja muodot ovat erilaisia digimaailmasta henkilökohtaiseen vuorovaikutukseen.

Tarinallistaminen ruokamatkailussa -projektin rahoittajina ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Visit Finland (Business Finland Oy) ja Haaga-Helia amk. Työpaja on osallistujille ilmainen.

OHJELMA  (aikataulu räätälöidään kullekin suuralueen pajalle)

klo 11.00-11.45 Lounas

klo 11.45-16.30 Tarinallistaminen ruokamatkailussa –työpaja (sis. iltapäiväkahvit)

Miksi tarinallistaminen? Missä tarinallistaminen? Miten tarinallistaminen?

Työpajan ohjaajina toimivat kunkin alueen kirjoittamisen ammattilainen ja ruokamatkailun projektipäällikkö Kristiina Havas. Kirjoittamisen ammattilaisen ohjaus jatkuu työpajan jälkeen etäohjauksena. Pilottipaja toteutetaan Lakelandin alueella Hotelli Punkaharjussa 6.4.2018. Kirjoittamisen ammattilaisena tässä pajassa toimii Reijo Honkonen.

 

Lisätietoa Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi, p. 0500 688 332

 

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö