Uutisia RUOKA&MATKAILUsta - tammikuun uutiskirje

Olet täällä

Lue uutiskirje selaimessa | Lähetä kaverille | Tilaa uutiskirje


Maailman parhaat museoravintolat

Tiesitkö? Museoravintola tai -kahvila voi olla myös ensisijainen syy mennä museoon. Katso 7 maailman parasta museoravintolaa.
Kehitämme myös suomalaisten museoiden ja
ravintoloiden ruokapalveluita. Keväällä 2016 ilmestyy myös käytännönläheinen opas Evästä suomalaisiin tapahtumiin ja museoihin. 


Hungry for Finlandille uudet nettisivut!

Olemme tehneet ruokamatkailun valtakunnallista kehittämistyötä vuodesta 2012. Uudet nettisivumme on rakennettu Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian (2015-2020) painopisteitä mukaillen, unohtamatta tarttuvaa visuaalisuutta.
Nyt otamme käyttöön myös osoitteen www.hungryforfinland.fi. Vanhasta osoitteesta ohjautuu myös automaattisesti uusille sivuille.


Ruokamatkailun suomalaiset tuotesuositukset ovat täällä!

Ruokamatkailun tuotesuositukset on laadittu yrityksille ja kehittäjille työvälineiksi laadukkaan, elämyksellisen ja kannattavan ruokamatkailutuotteen toteuttamiseen. Suosituksia on tehty yhteistyössä Visit Finlandin ja muiden asiantuntijoiden kanssa.
Tutustu ja hyödynnä!

Ruokamatkailun tuotesuositukset -sähköinen julkaisu


Suomen ruokamatkailukilpailusta on ilmestynyt sähköinen julkaisu!

Kevään 2015 ruokamatkailukilpailun prosessi ja parhaat käytänteet on koottu sähköiseksi julkaisuksi. Katso, ketkä osallistuivat – löytyisikö yhteistyökumppaneita! Vinkki: Hyödynnä kilpailulomaketta oman tuotteesi tai maakuntasi ruokamatkailutuotteiden hiomiseen.


Suomen ruokamatkakilpailun sähköinen julkaisu


Opiskelijat tekivät onnistuneen ruokamatkailukuvaprojektin tutkimus- ja kehittämismenetelmien opintojaksolla!

Opiskelijoiden työnä oli luoda Suomen ruokamatkailustrategian ideologiaan sopiva Instagram-valokuvapaketti. Työn tavoitteena oli koota toimiva ja houkutteleva valokuvakokonaisuus. Toimivat kuvat voidaan lisätä Visit Finlandin kuvapankkiin. Niillä voidaan markkinoida Suomea ja maamme ruokakulttuuria, sekä edistää Suomen ruokamatkailua.

Työtä olivat toteuttamassa matkailun liikkeenjohdon toisen vuosikurssin opiskelijat Iina Haarala, Ramona Kirves, Miia Sundström ja Sofia Tyrjy.Hauska lapsiperheille suunnattu ”Helsingin laitamat -makuja ja aktiviteetteja” omatoiminen ruokamatka opiskelijatehtävänä!
"Valitsimme kohderyhmäksemme lapsiperheet, sillä lapsiperheille suunnattua ruokamatkailureittiä ei vielä ole toteutettu Suomessa juurikaan ja halusimme luoda jotain täysin uutta. Koemme, että modernista maailmasta ja Helsingin keskustan vilskeestä on välillä hyvä ottaa taukoja ja nauttia luonnonläheisyydestä.”

”Esimerkiksi Helsingin lähiöt ja laitamat tarjoavat upeita kohteita, jossa kaunis luonto, ulkoaktiviteetit ja suomalainen ruokakulttuuri yhdistyvät. Näiden kohteiden korostaminen sekä koostaminen ruokamatkailureitin muotoon, helpottaa lapsiperheiden elämyksellisen ruokailun, aktiviteettien yhdistämistä ja perheen yhteisenajan suunnittelua. Reittimme tarjoaa kohteita, joiden ympärille on helppoa ja edullista luoda matkasuunnitelmia.”

Ruokamatkaa ja kohteita olivat suunnittelemassa matkailun liikkeenjohdon toisen vuoden opiskelijat Tiina Henttunen, Ida Hietala, Enni Hätälä, Nora Laurila ja Riku Ranta. Omatoimista reittiä voidaan jatkojalostaa ja hyödyntää ruokamatkailun kehittämisessä. Alustavia muita reittejä luotiin myös Meri-Lappiin, Lappiin, Pohjanmaalle, Lounaisrannikolle, Itä-Suomeen, Järvi-Suomeen´ja Helsinkiin.


Sauna- ja villiruokaan liittyvät opinnäytteet valmistuivat!


Ruokaa saunaelämyksen tueksi 

Jotta saunaelämyksestä tulee unohtumaton, se vaatii tuekseen maistuvaa ruokaa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun keittiömestariohjelmasta valmistunut opiskelija Marilla Happonen on kehittänyt Suomen ruokamatkailua suunnittelemalla saunaruokatuotteita.
”Tyhjällä vatsalla saunominen on epämukavaa”, toteaa Sauna from Finland järjestön toiminnanjohtaja Carita Harju.
Saunaelämyksiä ja -palveluita tarjoaville yrityksille on luotu kolme saunaruokakokonaisuutta. Kokonaisuudet koostuvat teemoista. Ne ovat käytettävissä sellaisinaan tai muokattavissa toimijalle sopivaan muotoon.

Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015112617888

Mediatiedote aiheesta


Villiruoka tuomaan elämyksiä ruokamatkailuun

Kohta valmistuvat, lahjakkaat keittiömestariopiskelijat Olli Partanen ja Jessica Wahl kertovat halunneensa syventyä ajankohtaiseen aiheeseen opinnäytteessään. He ovat valmiita opastamaan muillekin, kuinka paljon Suomen luonnolla on tarjottavaa. Nyt toiveena on myös se, että villiruoka näkyisi suomalaisessa arkiruoassa enemmän.
Lähiluonto tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia keräilyyn, vaikka lapsien kanssa yhdessä.
Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiökin (ELO) on ottanut villiruoan yhdeksi kärjekseen.
Villiruokakokkaus sisältää esitelmän, jossa osallistujat perehdytetään villiruokaan ja
New Nordic Cuisineen. Sen jälkeen valmistetaan viiden innovatiivisen ruokalajin
illallinen ja se nautitaan yhdessä ammattitaitoisten ohjaajien johdolla.

Opinnäytetyö on luettavissa osoitteessa: http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015120419483

Mediatiedote aiheesta


Ruokakävelyllä Curtin kanssa - Ruokamatkailutuote, hinta 50 dollaria

Kolmetuntisesta ruokakävelystä kaksi vietetään 117-vuotiaassa entisessä keksitehtaassa Chelsea Marketissa, joka on kuin valtavan iso ja upea kauppahalli ruokatuottajineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Rakennuksen yläkerroksissa on lukuisia luovan sektorin toimijoita. Ruokakävely keskittyy suppealle alueelle, joten siirtymiseen ei mene aikaa, vaan voidaan tutustua yrittäjiin ja maistella heidän tuotteitaan: juustoja, lihaa, pikkuleipiä ja muita leivonnaisia, makeisia, italialaisia täytettyjä leipiä.

Tarinoilla on valtava vaikutus. Parhaiten jää mieleen Sarabeth Levine. Ikääntynyt rouva aloitti 35 vuotta sitten myymällä perheen vanhalla reseptillä tehtyjä hilloja. Nyt hän on avannut ravintolat Osakassa, Soulissa, Tokiossa ja keväällä Dubaissa. www.sarabeth.com.

Chelsea Marketista noustaan pienelle kävelylle High Linelle, joka on rautatiestä kehitetty taidepuisto ja mukava piknikpaikka. Kaikki tämä tapahtuu Meatpacking Districtillä, jota on 20 vuotta kehitetty entisestä teurastamoalueesta taidegallerioiden, hotellien ja ravintoloiden sekä ostosten trendialueeksi.

Ruokaopas Curt Uptonilla on työssään mahdollisuus yhdistää asioita, joista hän pitää kuten tarinat, komedian, ruoan ja New Yorkin. Kaikki tämä näkyy hänen työssään innostavana oppaana, joka tunsi jokaisen viidentoista matkailijan nimen, kotimaan (USA, Ruotsi, Tanska, Suomi, Iso Britannia) ja vähän taustaa – puhumattakaan alueen yrittäjistä. Taitavaa!

http://www.foodsofny.com


Lisätietoja H4F-pajoista ja muusta ruokamatkailun kehittämiseen liittyvästä

www.hungryforfinland.fi
Instagram: #hungryforfinland

Kristiina Havas, kristiina.havas@haaga-helia.fi
Kristiina Adamsson, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi
Kristian Sievers, kristian.sievers@haaga-helia.fi

 

 


Ruokamatkailun kehittämistä yhteistyössä

Ruokamatkailun julkaisu 2017

Facebook

Strategisia kumppaneita

 

  Työ- ja elinkeinoministeriö    Opetus- ja kulttuuriministeriö   Business FinlandMaa- ja metsätalousministeriö