Siirry suoraan sisältöön

RUOKA& MATKAILU tutkii: Mitä mieltä australialaiset ovat suomalaisesta ruoasta?

Australialaisten mielikuvissa suomalainen ruoka on perinteistä

Australialaiset tietävät suomalaisesta ruoasta tumman leivän, marjat ja graavilohen. Tämä selviää ”Suomalainen ruoka australialaisin silmin – kalaa, tummaa leipää ja marjapiirakkaa” – opinnäytetyöstä.

Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun koordinoiman RUOKA&MATKAILU- hankkeen käyttöön tehdyn opinnäytetyön tarkoituksena oli saada realistinen kuva suomalaisen ruoan imagosta Australiassa. Tutkimusta varten koottu aineisto sisälsi australialaisten ruokalehtien artikkeleita ja ruokabloggaajien kirjoituksia sekä sattumanvaraisesti valittuja australialaisia haastateltavia, joille esitettiin kuvia suomalaisista ruoista ja kysyttiin mielipidettä niistä.

Suomalaisen ruoan lisäksi australialaiset kuvasivat Suomea talviseksi ja kylmäksi maaksi kaukana pohjoisessa. Australialaisille Suomi esittäytyy talven lomakohteena ja tästä johtuen valtaosa australialaisista Suomeen matkaavista suuntaakin pohjoisen lomakohteisiin.

Australialaiset matkustavat nykyään enemmän kuin koskaan ennen ja Suomen Visit Finland on valinnut Australian yhdeksi tulevaisuuden nousevaksi markkinaksi. Tästä tutkimuksesta saatuja tietoja voidaan hyödyntää australialaisille kohdistetussa matkailumarkkinoinnissa.

​Lue Tarun työ tästä !

Lisätietoja:

Taru Aalto, Matkailun liikkeenjohdon opiskelija, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, truu.wave@gmail.com, 050 530 3439

Kristiina Adamsson, Tutkimus- ja kehittämismenetelmien lehtori, ruokamatkailun kehittäjä, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi, 040 488 7595

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 000 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen. www.haaga-helia.fi