Opinnäytetöitä ruokamatkailuun liittyen
- Kotimaisen ruokamatkailijan toiveita vapaa-ajanmatkaltaan Suomessa, opinnäytetyö, Emmi Partanen (2020)
- Japanilaisten odotukset suomalaisesta ruuasta ja ruokamatkailusta, opinnäytetyö, Asta Rouhelmaa (2020)
- Vauvat ja taaperot-mahdollisuus ravintoloille, opinnäytetyö (YAMK), Jenni Lappeteläinen (2019)
- Katse islamiin – opas matkailuyrityksille Suomessa, opinnäytetyö, Katja Ahlström (2018)
- Suomalainen ruoka australialaisin silmin – kalaa, tummaa leipää ja marjapiirakkaa , opinnäytetyö, Taru Aalto (2017)
- Lapsiperheiden ruokailu matkalla, opinnäytetyö, Sanna Höglund-Laurikainen (2013)
- Suomalainen ruoka ulkomaalaisen matkailijan näkökulmasta, opinnäytetyö, Ville Tillgren (2013)
- Ulkomaalaisten matkailijoiden kiinnostus suomalaista ruokaa kohtaan, opinnäytetyö, Petra Pusa
- Ruoalla on merkitystä kotimaan matkalla, opinnäytetyö, Jennifer Rajainmäki (2013)
- Vieraanvaraisuudesta voimavara suomalaiseen ruokamatkailuun, opinnäytetyö, Tiina Ratalahti (2017)
- Food Tourism Promotion of Norway – Unique, Weird and Wonderful, opinnäytetyö, Jesica Iancu (2022)
- Videos promoting food tourism – best practices and examples, opinnäytetyö, Hélène Delbosc D’Auzon (2022)
- Ruokamatkailu Visit Sweden.com -internetsivuilla potentiaalisen matkailijan kokemana, opinnäytetyö, Tiia-Maria Turpeinen (2021)
- Ruokamatkailun innovatiivisia cool & creative -tuotteita maailmalta, opinnäytetyö, Emilia Kauppinen (2020)
- Selvitys ruokamatkailun tutkimusartikkeleiden teemoista vuosilta 2015-2019, opinnäytetyö, Mira Hildèn (2020)
- Helsingin ruokamatkailun vetovoimatekijät verrattuna Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, opinnäytetyö, Kari Jääskeläinen (2018)
- Cool and Creative -ruokamatkailutuotteiden kartoitus pääkaupunkiseudulla, opinnäytetyö, Sonja Forsström (2017)
- Benchmarking food tourism experiences, strategies and partnerships, opinnäytetyö, Saana-Mari Hietaranta (2018)
- Helsingin ruokamatkailun vetovoimatekijät verrattuna Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, opinnäytetyö, Kari Jääskeläinen (2018)
- Suomalainen ruoka ja ruokamatkailu englanninkielisen median näkökulmasta, opinnäytetyö, Jenni Hakala- Deiró ja Anu Pitkänen (2017)
- Mitä suomalaisesta ruoasta, ruokakulttuurista ja Suomen ruokamatkailusta kirjoitetaan venäjäksi? opinnäytetyö, Aleksandra Shakhnovich (2017)
- Ruokamatkailu Tanskassa & Norjassa, opinnäytetyö, Emma Nurvala (2014)
- Det nya matlandet – Oppia ruotsalaisesta ruokamatkailusta, opinnäytetyö, Maiju Kettunen
- Pienpanimoiden mahdollisuudet suomalaisessa ruoka- ja juomamatkailussa, opinnäytetyö, Elisa Kortelainen (2021)
- Tislaamot osana suomalaista ruokamatkailua, opinnäytetyö, Neea Johansson (2020)
- Hortoillaanko ruokalehtien sivuilla? Mielikuvat villiyrteistä suomalaisissa ruokalehdissä, opinnäytetyö, Pilvi Busk (2021)
- Lähiruoka Suomessa, opinnäytetyö, Hennileena Kankaanranta (2013)
- Lähiruoan merkitys Turun saariston matkailuyrittäjille, opinnäytetyö, Jura Männistö ja Roni Pohjalainen (2012)
- Pure pleasure – Rokuan kansallispuistomenu luontoruokailuun, opinnäytetyö, Mariia Kivistö (2018)
- Villiruokamoduuli: Tuotekehitystä Suussasulavalle & RUOKA&MATKAILU –hankkeelle, opinnäytetyö, Jessica Wahl ja Olli Partanen (2015)
- Ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen – ruokaa ihanteelliseen saunaelämykseen, opinnäytetyö, Marilla Happonen (2015)
- Suomalainen aamiainen ulkomaalaisen silmin & Herää Suomi -opas, opinnäytetyö, Anu Hirvonen (2014)
- Makujen matka Etelästä ja Pohjois-Suomeen, opinnäytetyö, Noora Eskola (2013)
- Makujen matka Etelästä Pohjoiseen-annoskortit
- Hungry for Finland Competition 2023 – Insights on Finnish food tourism, opinnäytetyö, Ilias Kuntras (2023)
- Possible Futures of Finnish Food Travel, opinnäytetyö YAMK, Petra Urasto (2022)
- Hungry for Finland! Ruokamatkailukilpailu 2021 – myynnissä olevien tuotteiden analysointia, opinnäytetyö, Tomi Berglund (2022)
- Ruokamatkailukilpailut 2015, 2017 ja 2019 Suomen ruokamatkailun kehittäjinä, opinnäytetyö, (ylempi amk), Hanna Kela-Sjöberg (2020)
- Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu 2017 : Keittiömestareita ja kallioimarresimaa, yhteistyöllä tietenkin! opinnäytetyö, Kela-Sjöberg, Hanna (2017)
- Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun satoa, opinnäytetyö, Saara Linna (2016)
- Sustainable Travel Finland –merkki ruokamatkailuritysten vastuullisuuden kirittäjänä, opinnäytetyö, Oskar Mennander (2023)
- Sosiaalinen vastuu ruokamatkailussa, opinnäytetyö, Hanna-Pauliina Hotma (2023)
- A View to European Sustainable Food Tourism – Best Practices, opinnäytetyö, Kaisa Jauhainen (2021)
- Suomen ruokamatkailustrategian päivitys 2020-2028 – ruokamatkailualalla toimivien henkilöiden näkökanta, opinnäytetyö, Peppi Borgenström (2020)
- Suomalaisten ruokamatkailuyritysten vastuulliset toimintatavat, opinnäytetyö, Mirjami Baaroub (2020)
- Näkökulmia viiteen ruokamatkailustrategiaan, opinnäytetyö, Erkki-Petteri Tapanainen (2020)
- Vastuullinen ruokareitti Helsinkiin Tripsteri-matkamedian lukijoille, opinnäytetyö, Mira Tikka (2020)
- Tarinallistaminen ruokamatkailun kehittämisessä : Opas ydin- ja palvelutarinan käsikirjoittamiseen, opinnäytetyö (YAMK), Paula Panttila (2020)
- Tarinallistaminen ruokamatkailussa, Oona Sipola ja Jelmeri Hiltunen (2018)
- Food in the Woods: Opas tarinallistetun elämyspainotteisen ateriakokonaisuuden luomiseksi, opinnäytetyö, opinnäytetyö, Tiia Boström (2014)
- Tarinoiden käyttö matkailu- ja ravintola-alalla, opinnäytetyö. Johanna Myllyniemi (2012)
- Ruokamatkailun näkyvyys Visit Finlandin digitaalisissa kanavissa, opinnäytetyö, Meri Sipilä (2021)
- Ruokamatkailun markkinointi Instagramissa, opinnäytetyö, Saara Leino (2020)
- Suomen ruokamatkailun kärkituotteet markkinoinnin näkökulmasta – suklaajäkälää, luontokokemuksia ja hyvää mieltä, opinnäytetyö, Emmi Peltokangas (2020)
- Heleats ruokamedian seuraajien sitoutuneisuus Instagramissa, opinnäytetyö, Yasmine Yonsi (2019)
- TripAdvisorin hyödyntäminen ruokamatkailuun suuntautuvan ravintolan brändin ohjaamisessa, opinnäytetyö (ylempi amk), Johanna Kiviö (2018)
- Flavours and Traditions of Oulu- Food Tourism Route in the Capital of North Ostrobothnia, opinnäytetyö, Taryn Maunumäki (2023)
- Drinks in HEL” Food tourism route across distilled beverage experiences in Helsinki, opinnäytetyö, Nataliia Chernova, (2023)
- Many Flavours, One Rovaniemi – Food Tourism Trail in Rovaniemi Area, opinnäytetyö, Laura-Mariia Karvo (2022)
- Pielisen makuja ja maisemia pyöräillen – Ruokamatkailureitin kehittäminen, opinnäytetyö, Simo Suninen (2022)
- Viinitilojen salattu elämä: omatoiminen viinireitti Etelä-Suomessa, opinnäytetyö, Siina Vasama (2022)
- Porvoon parhaat palat paikallisten silmin, opinnäytetyö, Patricia Ruiz Truhponen (2021)
- Baltic Sea Food Tourism Route – located in coastal area of Helsinki and Estonia, opinnäytetyö, Eva Malkova (2021)
- Ruokamatkailuaktiviteetit Suomessa, opinnäytetyö, Sami Veijonen (2021)
- Food tourism in Tampere region during the summer 2020, opinnäytetyö, Karoliina Luoma (2021)
- Ruokamatkailua reiteiksi Suomen matkailun suuralueilla, opinnäytetyö, Jaakko Kumpula ja Sanni Vettenranta (2018)
- A Hotel Restaurant as a Food Tourism Destination, opinnäytetyö, Arina Tolstikhina (2019)
- Increasing the experience value of The Helsinki Distilling Company distillery tour, opinnäytetyö, Heikki-Tapio Helppikangas (2019)
- Creating a food tour for millennials in Kallio district, opinnäytetyö, Ekaterina Meriläinen (2019)
- Cool and Creative- ruokamatkailukonseptin toimivuus Helsingissä, opinnäytetyö, Mari Einola (2018)
- Uusi suomalainen luksus ja premium ruokamatkailussa, opinnäytetyö, Annika Kosonen (2018)
- Syödään yhdessä ravintolassa – Palvelumuotoiltu sosiaalisen syömisen työkalupakki ravintoloille, opinnäytetyö (ylempi amk), Anne Rantala (2017)
- Pure pleasure – Rokuan kansallispuistomenu luontoruokailuun, opinnäytetyö, Mariia Kivistö (2018)
- Loviisan alueen ruokamatkailukartoitus, opinnäytetyö, Kirsi Makkonen (2016)
- Millaista pitäisi Suomen ruokamatkailun olla? Opinnäytetyö, Heidi Kaipanen (2015)
- Hiljaisuus ja sen tuotteistaminen Pellas Gästhemissä, opinnäytetyö, Mirka Oinonen (2014)
- Hyvinvointi on kokonaisvaltaista – ruoka osana suomalaista hyvinvointimatkailua, opinnäytetyö, Hanna Ryynänen (2015)
- Suomi ruokamatkailumaana: haasteet ja mahdollisuudet yritysten näkökulmasta, opinnäytetyö, Salla Salminen ja Sonja Petersen (2014)
- Katuruokatapahtumat matkailun elävöittäjinä Helsingissä, opinnäytetyö, Sarita Perovirta ja Kati Kujanpää (2014)