Visit Finland, Elina Manninen

Opinnäytteitä ruokamatkailuun liittyen

Asiakkaat ja heidän toiveensa

Kotimaisen ruokamatkailijan toiveita vapaa-ajanmatkaltaan Suomessa, opinnäytetyö, Emmi Partanen

Japanilaisten odotukset suomalaisesta ruuasta ja ruokamatkailusta, opinnäytetyö, Asta Rouhelmaa

Vauvat ja taaperot-mahdollisuus ravintoloille, opinnäytetyö (YAMK), Jenni Lappeteläinen

Katse islamiin – opas matkailuyrityksille Suomessa, opinnäytetyö, Katja Ahlström

Suomalainen ruoka australialaisin silmin – kalaa, tummaa leipää ja marjapiirakkaa , opinnäytetyö, Taru Aalto

Lapsiperheiden ruokailu matkalla, opinnäytetyö, Sanna Höglund-Laurikainen

Suomalainen ruoka ulkomaalaisen matkailijan näkökulmasta, opinnäytetyö, Ville Tillgren

Ulkomaalaisten matkailijoiden kiinnostus suomalaista ruokaa kohtaan, opinnäytetyö, Petra Pusa

Ruoalla on merkitystä kotimaan matkalla, opinnäytetyö, Jennifer Rajainmäki

Strategiatyö ja vastuullisuus

Suomen ruokamatkailustrategian päivitys 2020-2028 – ruokamatkailualalla toimivien henkilöiden näkökanta, opinnäytetyö, Peppi Borgenström

Suomalaisten ruokamatkailuyritysten vastuulliset toimintatavat, opinnäytetyö, Mirjami Baaroub

Näkökulmia viiteen ruokamatkailustrategiaan, opinnäytetyö, Erkki-Petteri Tapanainen

Vastuullinen ruokareitti Helsinkiin Tripsteri-matkamedian lukijoille, opinnäytetyö, Mira Tikka

Benchmarkkausta

Ruokamatkailun innovatiivisia cool & creative -tuotteita maailmalta, opinnäytetyö, Emilia Kauppinen

Selvitys ruokamatkailun tutkimusartikkeleiden teemoista vuosilta 2015-2019, opinnäytetyö, Mira Hildèn

Helsingin ruokamatkailun vetovoimatekijät verrattuna Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, opinnäytetyö, Kari Jääskeläinen

Cool and Creative -ruokamatkailutuotteiden kartoitus pääkaupunkiseudulla, opinnäytetyö, Sonja Forsström

Benchmarking food tourism experiences, strategies and partnerships, opinnäytetyö, Saana-Mari Hietaranta

Helsingin ruokamatkailun vetovoimatekijät verrattuna Tukholmaan ja Kööpenhaminaan, opinnäytetyö, Kari Jääskeläinen

Suomalainen ruoka ja ruokamatkailu englanninkielisen median näkökulmasta, opinnäytetyö, Jenni Hakala- Deiró ja Anu Pitkänen

Mitä suomalaisesta ruoasta, ruokakulttuurista ja Suomen ruokamatkailusta kirjoitetaan venäjäksi? opinnäytetyö, Aleksandra Shakhnovich

Ruokamatkailu Tanskassa & Norjassa, opinnäytetyö, Emma Nurvala

Det nya matlandet – Oppia ruotsalaisesta ruokamatkailusta, opinnäytetyö, Maiju Kettunen

Reseptiikkaa

Pure pleasure – Rokuan kansallispuistomenu luontoruokailuun, opinnäytetyö, Mariia Kivistö

Villiruokamoduuli: Tuotekehitystä Suussasulavalle & RUOKA&MATKAILU –hankkeelle, opinnäytetyö, Jessica Wahl ja Olli Partanen

Ennen saunaa, saunassa ja saunan jälkeen – ruokaa ihanteelliseen saunaelämykseen, opinnäytetyö, Marilla Happonen

Suomalainen aamiainen ulkomaalaisen silmin & Herää Suomi -opas, opinnäytetyö, Anu Hirvonen

Makujen matka Etelästä ja Pohjois-Suomeen, opinnäytetyö, Noora Eskola

Makujen matka Etelästä Pohjoiseen-annoskortit

Tarinallisuus ruokamatkailussa

Tarinallistaminen ruokamatkailun kehittämisessä : Opas ydin- ja palvelutarinan käsikirjoittamiseen, opinnäytetyö (YAMK), Paula Panttila

Tarinallistaminen ruokamatkailussa, Oona Sipola ja Jelmeri Hiltunen

Food in the Woods: Opas tarinallistetun elämyspainotteisen ateriakokonaisuuden luomiseksi, opinnäytetyö, opinnäytetyö, Tiia Boström

Tarinoiden käyttö matkailu- ja ravintola-alalla, opinnäytetyö. Johanna Myllyniemi

Juomatuotteet 

Pienpanimoiden mahdollisuudet suomalaisessa ruoka- ja juomamatkailussa, opinnäytetyö, Elisa Kortelainen

Tislaamot osana suomalaista ruokamatkailua, opinnäytetyö, Neea Johansson

Lähiruoka

Lähiruokatuottajat -kooste

Lähiruoka Suomessa, opinnäytetyö, Hennileena Kankaanranta

Lähiruoan merkitys Turun saariston matkailuyrittäjille, opinnäytetyö, Jura Männistö ja Roni Pohjalainen

Tuotteistaminen

Ruokamatkailuaktiviteetit Suomessa, opinnäytetyö, Sami Veijonen

Food tourism in Tampere region during the summer 2020, opinnäytetyö, Karoliina Luoma

Ruokamatkailua reiteiksi Suomen matkailun suuralueilla, opinnäytetyö, Jaakko Kumpula ja Sanni Vettenranta

A Hotel Restaurant as a Food Tourism Destination, opinnäytetyö, Arina Tolstikhina

Increasing the experience value of The Helsinki Distilling Company distillery tour, opinnäytetyö, Heikki-Tapio Helppikangas

Creating a food tour for millennials in Kallio district, opinnäytetyö, Ekaterina Meriläinen

Cool and Creative- ruokamatkailukonseptin toimivuus Helsingissä, opinnäytetyö, Mari Einola

Uusi suomalainen luksus ja premium ruokamatkailussa, opinnäytetyö, Annika Kosonen

Syödään yhdessä ravintolassa – Palvelumuotoiltu sosiaalisen syömisen työkalupakki ravintoloille, opinnäytetyö (ylempi amk), Anne Rantala

Pure pleasure – Rokuan kansallispuistomenu luontoruokailuun, opinnäytetyö, Mariia Kivistö

Loviisan alueen ruokamatkailukartoitus, opinnäytetyö, Kirsi Makkonen

Millaista pitäisi Suomen ruokamatkailun olla? Opinnäytetyö, Heidi Kaipanen.

Hiljaisuus ja sen tuotteistaminen Pellas Gästhemissä, opinnäytetyö, Mirka Oinonen

Hyvinvointi on kokonaisvaltaista – ruoka osana suomalaista hyvinvointimatkailua, opinnäytetyö, Hanna Ryynänen

Suomi ruokamatkailumaana: haasteet ja mahdollisuudet yritysten näkökulmasta, opinnäytetyö, Salla Salminen ja Sonja Petersen.

Katuruokatapahtumat matkailun elävöittäjinä Helsingissä, opinnäytetyö, Sarita Perovirta ja Kati Kujanpää

Palvelu ja vieraanvaraisuus

Vieraanvaraisuudesta voimavara suomalaiseen ruokamatkailuun, opinnäytetyö, Tiina Ratalahti

Viestintä, myynti ja markkinointi

Ruokamatkailun näkyvyys Visit Finlandin digitaalisissa kanavissa, opinnäytetyö, Meri Sipilä

Ruokamatkailun markkinointi Instagramissa, opinnäytetyö, Saara Leino

Suomen ruokamatkailun kärkituotteet markkinoinnin näkökulmasta – suklaajäkälää, luontokokemuksia ja hyvää mieltä, opinnäytetyö, Emmi Peltokangas

Heleats ruokamedian seuraajien sitoutuneisuus Instagramissa, opinnäytetyö, Yasmine Yonsi

TripAdvisorin hyödyntäminen ruokamatkailuun suuntautuvan ravintolan brändin ohjaamisessa, opinnäytetyö (ylempi amk), Johanna Kiviö

Ruokamatkakilpailu

Ruokamatkailukilpailut 2015, 2017 ja 2019 Suomen ruokamatkailun kehittäjinä, opinnäytetyö, (ylempi amk), Hanna Kela-Sjöberg

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu 2017 : Keittiömestareita ja kallioimarresimaa, yhteistyöllä tietenkin! opinnäytetyö, Kela-Sjöberg, Hanna

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun satoa, opinnäytetyö, Saara Linna

Visit Finland, Elina Manninen