Siirry suoraan sisältöön

Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Mitä tarttis...? Ruokamatkailun webinaarisarja – joka kuun toinen tiistai klo 9–10.30!

Webinaarisarja on osa Euroopan unionin rahoittamaa Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen -hanketta. 

Joulukuu

Miten tarttis yrittää? Ruokamatkailuyrittäjän kukat, mutkat, onnistumisen hetket ja vinkit | Sami Benamed

Yrittäjän elämä on vaiheikasta. Ravintola-alan yrittäjä, Son of a Punchin toimitusjohtaja Sami Benamed jakaa webinaarissa oman ruokamatkailuyrittäjän tarinansa. 

Webinaari: Miten tarttis yrittää? Ruokamatkailuyrittäjän kukat, mutkat, onnistumisen hetket ja vinkit | Sami Benamed
Aika: 12.12. klo 9–10.30 
Mistä on kyse? Sami kertoo omasta yrittäjän polustaan ravintolabisneksessä. Hän on tehnyt rivakan rohkeita kokeiluja ja epäonnistumisiakin. Opinnotkin ovat välillä keskeytyneet, ryhdytty opeksi, ruokamatkailtu ja konkurssiakin lähellä on käyty. Son of a Punch -perheeseen kuuluvat mm. pizzeria Via Tribunali ja Bob’s Laundry sekä useita suomalaisia cocktail-kulttuuria uudistaneita baareja. 

Sami Benamed hymyilee kameralle pipo päässä.

Tammikuu

Mitä tarttis tietää? Asiakasarvioiden rooli ostopäätöksessä | Hanna Lak

Tiedätkö, mistä asiakkaasi pitävät? Webinaarin jälkeen teet tuottavampia valintoja asiakasarvioita hyödyntämällä ja hahmotat, mihin kantsis keskittyä ruokamatkailutuotteen kehittämisessä, jotta luot arvoa asiakkaille.

Webinaari: Mitä tarttis tietää? Asiakasarvioiden rooli ostopäätöksessä  
Aika: 9.1.2024 klo 9–10.30 
Mistä on kyse? Ruokamatkailukehittämiseen potkua tiedolla johtamisesta tavalla, joka on asiakaslähtöinen ja asiakasarvioita hyödyntävä. Uppoudutaan asiakasarviotiedon ja analyysien hyödyntämiseen matkailun digitalisaation ja tiedolla johtamisen asiantuntijan Hanna Lakin johdolla. 

 
Hanna Lak hymyilee kameralle. Mustavalkoinen kuva.

Helmikuu

Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024 | Eeva Puhakainen

Mikä on nyt hottia, mikä sopisi myös Suomen markkinoille, omaan yritykseesi? Mitä kannattaa soveltaa ruokamatkailun kehittämisessä, mitä asiakkaat toivovat?

Webinaari: Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024 | Eeva Puhakainen
Aika: 13.2.2024 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Haaga-Helian LAB8 Palveukokemusten laboratorio tuottaa trendiraportteja Trendhunterin avulla satojen trenditalojen datasta. Olemme tilanneet Hungry for Finland -ruokamatkailun trendiraportin 2024. Tule tutustumaan, mitä maailmalla tapahtuu, millaisia trendejä on nousemassa, mihin kannattaa keskittyä ruokamatkailutuotteissa ja mitä on hyvä huomioida trendiexperttimme Eeva Puhakaisen johdolla.

eeva puhakainen hymyilee kameralle.

Toukokuu

Mitä tarttis tarinoida? Helppoja työkaluja tarinallistamiseen | Sini Garam

Tuntuuko tarinan rakentaminen välillä vaikealta ruokamatkailutuotteeseesi, lähdetkö liian kaukaa tai hankalasti liikkeelle? Katse asiakkaaseen, tarinaa rakennetaan asiakaspolulle häntä varten. Asiakas on tarinan päähenkilö. Iisiä tarinallistamista tarjolla!

Webinaari: Mitä tarttis tarinoida? Helppoja työkaluja tarinallistamiseen
Aika: 14.5.2024 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Tarinallistaminen koetaan välillä vaikeaksi lajiksi. Ruokamatkailun asiantuntijamme ja palvelumuotoilija Sini Garam johdattaa sinut 5 askeleella tarttuvampien tarinoiden rakennukseen. Asiakasymmärrys ja tarinan ydin kaiken pohjana.

MENNEET WEBINAARIT

Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua | Anikó Lehtinen

Muistathan paikallisuuden myös juomatarjoiluissa! Hurmaa asiakkaasi suomalaisilla mauilla tai tule muuten vain kurkistamaan suomalaisten juomien maailmaan.

Webinaari: Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua 
Aika: 14.11. klo 9–10.30
Mistä on kyse? Ruokamatkailuun kuuluvat myös paikalliset juomat! Uppoudutaan suomalaisiin juomaherkkuihin juoma-asiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja Anikó Lehtisen johdolla.

Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle | Kati Pohjanmaa

Kaikki matkailijat syövät, mutta kaikki matkailuyrittäjät eivät välttämättä ole kokkeja. Tämän webinaarin kuunneltuasi ihastutat asiakkaasi suomalaisilla maukkailla ruokatuotteilla – helposti!

Webinaari: Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle
Aika: 10.10. klo 9–10.30
Mistä on kyse? Rennon, mutkattoman ruoan ja juoman asiantuntija Kati Pohjanmaa tarjoaa parhaat vinkit helpoista suomalaisista ruokatuotteista.

Miten tarttis kehittää? Yhdessä! 

Webinaari: Miten tarttis kehittää? Yhdessä!
Aika: 26.9. klo 9–10.30
Mistä on kyse? Haaga-Helia AMK:n palvelumuotoilun asiantuntijat paneelikeskustelevat palvelumuotoilusta ja yhteiskehittämisestä. Lisäksi esitellään HOHA-hankkeessa syntynyt Tarinallistamisen käsikirja!

Mitä tarttis tehä? Kohti tulevaisuuden ruokamatkailua | Inspirans Oy

Hungry for Finland -verkoston ensimmäisessä webinaarissa käytiin läpi keväällä 2023 tehdyn tarvekartoituksen tuloksia. Kysyimme teiltä, mitä toivotte Hungry for Finland verkostolta, ja tulokset on nyt analysoitu.

Webinaari: Mitä tarttis tehä? Kohti tulevaisuuden ruokamatkailua
Mistä oli kyse? Keväällä 2023 kysyimme ruokamatkailutoimijoilta, mikä on ruokamatkailun nykytilanne, miltä ruokamatkailun tulevaisuus näyttää ja millaista toimintaa Hungry for Finland -ruokamatkailuverkoston pitäisi tehdä, jotta päästään toivottaviin tulevaisuuksiin. Webinaarissa kuulet, miltä tulevaisuuden ruokamatkailu voi näyttää Suomessa! 
Puhujat: Malin Karlsson & Jutta Pekkarinen | Inspirans Oy / Taloustutkimus

Kahvikuppi ja läppäri.