Siirry suoraan sisältöön

Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Mitä tarttis...? Ruokamatkailun webinaarisarja – joka kuun toinen tiistai klo 9–10.30!

Webinaarisarja on osa Euroopan unionin rahoittamaa Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen -hanketta. 

Webinaaritallenteet löydät sivun alaosasta, kohdasta Menneet webinaarit.

Miten saada asiakkaat verkosta ravintolaan? | Alexander Silén

Aika:  tiistaina 14.5.2024 klo 9–10.30
Mistä on kyse?

Yrityksen profiilit ovat yleensä ensimmäinen asia, jonka potentiaalinen asiakas näkee etsiessään ravintolaa verkosta. Mobalin asiantuntija Alexander Silén kertoo yritysprofiilien tärkeimmistä seikoista. Miten voit varmistaa, että paikalliset ja turistit löytävät ravintolasi tulevan kesän huippusesongin aikana?

Webinaarissa käydään läpi, mitä verkkoprofiilit ovat, miksi ne ovat ravintolalle elintärkeitä ja miten ne auttavat saamaan lisää näkyvyyttä ja sitä kautta lisää asiakkaita.

MENNEET WEBINAARIT

Huhtikuu

Miten tarttis markkinoida niin, että se olisi helppoa, kivaa ja toimivaa? Viestintää ruokamatkailuyrittäjälle | Janni Kitti

Vieraana monipuolinen markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Janni Kitti (Kulta Creative Oy). 
 

Aika:  9.4.2024 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Kitti tuo webinaariin ajankohtaisimmat tuulahdukset somesta sekä helposti arkeen sujahtavat käytännön vinkit, jolla viet somepresenssisi astetta pidemmälle. Kitti tavoittaa asiakkaansa Satokausikalenterin somekanavista kuukausittain 1,1 miljoonaa suomalaista – hän on siis sometrendien aallonharjalla, ja tarjoaa ajankohtaisen tiedon siitä, mikä somessa toimii juuri nyt!

Maaliskuu

Miten tarttis yrittää? Osa 2: Vieraina Ruokamatkailukilpailun 2023 menestyjät Tammiston kuulas ja Ravintola VÅR

Tervetuloa kuulemaan, minkälaiset tarinat ovat menestystuotteiden takana. Vieraina valovoimaiset Anu Vaissi-Harismaa (Tammiston kuulas) ja Niko Lehto (Ravintola VÅR)!

Aika: 12.3.2024 klo 9–10.30

Anu Vaissi-Harismaa, Tammiston kuulas: Miten myydä sielunsa ja olla silti onnellinen? 

Matkailu- ja ravintolayrittäjä, keittiömestari Anu Vaissi-Harismaan vaiheita ja kokemuksia 15 vuoden yrittäjän taipaleelta. Anu muutti 11 vuoden jälkeen yrityksensä toiminnan ympäri keskellä koronaa, pisti sielunsa kehiin ja alkoi voittaa palkintoja. Tule kuulemaan, mitä kaikkea se on vaatinut ja mistä aineksista Vaissi-Harismaa keittää sopan nimeltä elämys

Niko Lehto, Ravintola VÅR: Mitä tarttis tehdä erottuakseen?

Kuinka erottua edukseen ja millä tavalla luodaan persoonallisia kokemuksia? Ravintola-alan yrittäjä Niko Lehto avaa webinaarissa omaa yrittäjätarinaansa ja siitä saatuja oppeja.

Vuoden porvoolaiseksi valittu Lehto on ravintola-alan yrittäjä, joka on monessa mukana. Michelin palkitussa ravintola VÅRissa ja Porvoolaisten suosimassa Aatos Cafessa yrittäjänä toimiva Lehto on myös Porvoon kaupungin Ruokamatkailulähettiläs vuosimallia 2024. Lehdon yrittäjäuralle on ollut tyypillistä rohkeat ja persoonalliset konseptit.

Kuva: Annika Blåfield 

Helmikuu

Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024 | Eeva Puhakainen

Mikä on nyt hottia, mikä sopisi myös Suomen markkinoille, omaan yritykseesi? Mitä kannattaa soveltaa ruokamatkailun kehittämisessä, mitä asiakkaat toivovat?

Webinaari: Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024 | Eeva Puhakainen
Aika: 13.2.2024 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Haaga-Helian LAB8 Palveukokemusten laboratorio tuottaa trendiraportteja Trendhunterin avulla satojen trenditalojen datasta. Olemme tilanneet Hungry for Finland -ruokamatkailun trendiraportin 2024. Tule tutustumaan, mitä maailmalla tapahtuu, millaisia trendejä on nousemassa, mihin kannattaa keskittyä ruokamatkailutuotteissa ja mitä on hyvä huomioida trendiexperttimme Eeva Puhakaisen johdolla.

Mitä tarttis tietää? Asiakasarvioiden rooli ostopäätöksessä | Hanna Lak

Tiedätkö, mistä asiakkaasi pitävät? Webinaarin jälkeen teet tuottavampia valintoja asiakasarvioita hyödyntämällä ja hahmotat, mihin kantsis keskittyä ruokamatkailutuotteen kehittämisessä, jotta luot arvoa asiakkaille.

Webinaari: Mitä tarttis tietää? Asiakasarvioiden rooli ostopäätöksessä  
Aika: 9.1.2024 klo 9–10.30 
Mistä on kyse? Ruokamatkailukehittämiseen potkua tiedolla johtamisesta tavalla, joka on asiakaslähtöinen ja asiakasarvioita hyödyntävä. Uppoudutaan asiakasarviotiedon ja analyysien hyödyntämiseen matkailun digitalisaation ja tiedolla johtamisen asiantuntijan Hanna Lakin johdolla. 

 

Miten tarttis yrittää? Ruokamatkailuyrittäjän kukat, mutkat, onnistumisen hetket ja vinkit | Sami Benamed

Yrittäjän elämä on vaiheikasta. Ravintola-alan yrittäjä, Son of a Punchin toimitusjohtaja Sami Benamed jakaa webinaarissa oman ruokamatkailuyrittäjän tarinansa. 

Webinaari: Miten tarttis yrittää? Ruokamatkailuyrittäjän kukat, mutkat, onnistumisen hetket ja vinkit | Sami Benamed
Aika: 12.12. klo 9–10.30 
Mistä on kyse? Sami kertoo omasta yrittäjän polustaan ravintolabisneksessä. Hän on tehnyt rivakan rohkeita kokeiluja ja epäonnistumisiakin. Opinnotkin ovat välillä keskeytyneet, ryhdytty opeksi, ruokamatkailtu ja konkurssiakin lähellä on käyty. Son of a Punch -perheeseen kuuluvat mm. pizzeria Via Tribunali ja Bob’s Laundry sekä useita suomalaisia cocktail-kulttuuria uudistaneita baareja. 

Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua | Anikó Lehtinen

Muistathan paikallisuuden myös juomatarjoiluissa! Hurmaa asiakkaasi suomalaisilla mauilla tai tule muuten vain kurkistamaan suomalaisten juomien maailmaan.

Webinaari: Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua 
Aika: 14.11. klo 9–10.30
Mistä on kyse? Ruokamatkailuun kuuluvat myös paikalliset juomat! Uppoudutaan suomalaisiin juomaherkkuihin juoma-asiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja Anikó Lehtisen johdolla.

Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle | Kati Pohjanmaa

Kaikki matkailijat syövät, mutta kaikki matkailuyrittäjät eivät välttämättä ole kokkeja. Tämän webinaarin kuunneltuasi ihastutat asiakkaasi suomalaisilla maukkailla ruokatuotteilla – helposti!

Webinaari: Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle
Aika: 10.10. klo 9–10.30
Mistä on kyse? Rennon, mutkattoman ruoan ja juoman asiantuntija Kati Pohjanmaa tarjoaa parhaat vinkit helpoista suomalaisista ruokatuotteista.

Miten tarttis kehittää? Yhdessä! 

Webinaari: Miten tarttis kehittää? Yhdessä!
Aika: 26.9. klo 9–10.30
Mistä on kyse? Haaga-Helia AMK:n palvelumuotoilun asiantuntijat paneelikeskustelevat palvelumuotoilusta ja yhteiskehittämisestä. Lisäksi esitellään HOHA-hankkeessa syntynyt Tarinallistamisen käsikirja!

Mitä tarttis tehä? Kohti tulevaisuuden ruokamatkailua | Inspirans Oy

Hungry for Finland -verkoston ensimmäisessä webinaarissa käytiin läpi keväällä 2023 tehdyn tarvekartoituksen tuloksia. Kysyimme teiltä, mitä toivotte Hungry for Finland verkostolta, ja tulokset on nyt analysoitu.

Webinaari: Mitä tarttis tehä? Kohti tulevaisuuden ruokamatkailua
Mistä oli kyse? Keväällä 2023 kysyimme ruokamatkailutoimijoilta, mikä on ruokamatkailun nykytilanne, miltä ruokamatkailun tulevaisuus näyttää ja millaista toimintaa Hungry for Finland -ruokamatkailuverkoston pitäisi tehdä, jotta päästään toivottaviin tulevaisuuksiin. Webinaarissa kuulet, miltä tulevaisuuden ruokamatkailu voi näyttää Suomessa! 
Puhujat: Malin Karlsson & Jutta Pekkarinen | Inspirans Oy / Taloustutkimus