Siirry suoraan sisältöön
Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)

Ruokamatkailun webinaarisarja

Tervetuloa oppimaan uutta! 

Täältä löydät Hungry for Finland -webinaarisarjan 2023–2024 tallenteet. Laita kiinnostava webinaaritallenne pyörimään vaikka heti.

Webinaarisarja on osa Euroopan unionin rahoittamaa Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen -hanketta. 

WEBINAARITALLENTEET

Ruokamatkailuyrittäjien digivalmiudet Suomessa 2024 | Vieraana Mika Viitanen, FlowHouse Oy

Aika: 10.12.2024 klo 9.00–10.30 
 
H4F teetti suomalaisista ruokamatkailuyrityksistä digivalmiuskartoituksen. Vieraana digivalmiuskartoituksen tuottanut Mika Viitanen FlowHouselta. Hän kertoo, miten kartoitus on toteutettu ja mitä yritysten tulisi parantaa digivalmiuksien suhteen. Tämä kannattaa kaikkien yrittäjien katsoa – tallenteella vinkkejä, joilla parannat asiakaskokemusta ja parhaassa tapauksessa lisäät yrityksesi kannattavuutta.
 

Digivalmiuskartoitus on FlowHouse Oy:n tarjoama analysointimalli, jossa mitataan alueellisesti matkailukohteiden kykyä toimia digitaalisessa ympäristössä. Suurimmassa roolissa kartoituksessa on asiakkaan digitaalinen ostopolku.

Clarifying Regional Food Identities – Case Studies from Around the World | Hungry for Finland & World Food Travel Association

Aika: 29.11.2024 klo 11.00–13.00

Let’s talk about Food Identities! Hungry for Finland in collaboration with World Food Travel Association (WFTA)

Guests include Anna Rinteinen, Gerrie du Rand (South Africa), Clang Garcia (Philippines), and Elise Botiveau (France).

Clarifying Regional Food Identities – Recording

Ruokaelämyksen rakentaminen tapahtumassa | Vieraina Katariina Uusitupa, Flow Festival & Minna Ermala, Helsingin kaupunki

Aika: 12.11.2024 klo 9.00–10.00

 
1. Case Flow Festival
Ruokatapahtumat trendaavat ja ruoan rooli tapahtumissa vahvistuu. Ruoka voi olla tapahtuman vetonaula. Marraskuun webinaarissa vieraana Flow Festivalin COO/ tuotantopäällikkö ja We Jazz Festivalin toiminnanjohtaja Katariina Uusitupa, joka esittelee webinaarissa Flow Festivalin ruokaelämysten rakentamista, eli miksi ja miten he valitsevat festivaalin ravintolat, ja mikä ruoka- ja juomatarjonnassa on heille tärkeää.
Kuva: Julius Töyrylä
 
2. Case Syötävä Helsinki
Erityissuunnittelija Minna Ermala (Helsingin kaupunki) on matkailun kokenut kehittäjä, ja ollut mukana toteuttamassa Helsingin ruokavuotta 2024. Tänä vuonna ruoka on yksi Helsingin tapahtumallisuuden ja matkailun keskeisistä teemoista. Koko vuoden ajan Helsinki on ollut upeiden ruokatapahtumien näyttämö – yli 700 ruokatapahtumaa! – ja hostannut esimerkiksi pohjoismaisten ravintoloiden Michelin-tähtien julkistamistilaisuuden. Webinaarissa Ermala avaa, miten ruokavuosi on syntynyt ja mitä siitä on poikinut, Suomessa ja maailmalla.
 

Suomen ruokamatkailustrategian 2024–2028 julkistustilaisuus

Aika: 8.10.2024 klo 9.00–10.30

Suomen ruokamatkailustrategia on tehty työkaluksi yrittäjille, kehittäjille, mahdollistajille ja tulevaisuuden tekijöille, jotka haluavat edistää Suomen ruokamatkailua. Se vetää ruokamatkailun kehittämisen suuntaviivat, toimii ruokamatkailun kehittämisen tietopankkina ja tuotteistusideointien pohjana.

Tilaisuuden tallenteella käydään läpi mm.

  • miten Suomen ruokamatkailustrategia vuosille 2024–2028 on syntynyt
  • miksi ruokamatkailuun kannattaa panostaa
  • mitkä trendit vaikuttavat ruokamatkailuun
  • ruokamatkailun keskeiset kohderyhmät

Näin onnistuu kehittäjien ja yrittäjien yhteistyö | Vinkit ja käytänteet

Aika: 10.9.2024 klo 9.00–10.30

Vieraana Yrityssalon Henna Kyyrä, case Kurpitsaviikot!

”Salo on Suomen kolmanneksi suurin maatalouskaupunki. Meillä tuotetaan merkittävä määrä viljaa, erikoiskasveja, avomaan vihanneksia, marjoja ja hedelmiä. Lähiruoan ympärille on alkanut rakentua ruokamatkailua ja tapahtumia, joita avaan tässä webinaarissa. Merkittävämpänä ruokatapahtumana meillä on jo kuudetta vuotta järjestettävä Kurpitsaviikot-tapahtuma lokakuussa.”

Tallenteella käydään käpi myös teettämämme parhaiden käytänteiden kyselyn tuloksia. Katso tallenne!

Miten saada asiakkaat verkosta ravintolaan? | Alexander Silén

Aika:  tiistaina 14.5.2024 klo 9–10.30

Mistä on kyse?

Yrityksen profiilit ovat yleensä ensimmäinen asia, jonka potentiaalinen asiakas näkee etsiessään ravintolaa verkosta. Mobalin asiantuntija Alexander Silén kertoo yritysprofiilien tärkeimmistä seikoista. Miten voit varmistaa, että paikalliset ja turistit löytävät ravintolasi tulevan kesän huippusesongin aikana?

Tallenteella käydään läpi, mitä verkkoprofiilit ovat, miksi ne ovat ravintolalle elintärkeitä ja miten ne auttavat saamaan lisää näkyvyyttä ja sitä kautta lisää asiakkaita.

Miten tarttis markkinoida niin, että se olisi helppoa, kivaa ja toimivaa? Viestintää ruokamatkailuyrittäjälle | Janni Kitti

Vieraana monipuolinen markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija Janni Kitti (Kulta Creative Oy). 

Aika:  9.4.2024 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Kitti tuo webinaariin ajankohtaisimmat tuulahdukset somesta sekä helposti arkeen sujahtavat käytännön vinkit, jolla viet somepresenssisi astetta pidemmälle. Kitti tavoittaa asiakkaansa Satokausikalenterin somekanavista kuukausittain 1,1 miljoonaa suomalaista – hän on siis sometrendien aallonharjalla, ja tarjoaa ajankohtaisen tiedon siitä, mikä somessa toimii juuri nyt!

Miten tarttis yrittää? Osa 2: Vieraina Ruokamatkailukilpailun 2023 menestyjät Tammiston kuulas ja Ravintola VÅR

Tervetuloa kuulemaan, minkälaiset tarinat ovat menestystuotteiden takana. Vieraina valovoimaiset Anu Vaissi-Harismaa (Tammiston kuulas) ja Niko Lehto (Ravintola VÅR)!

Aika: 12.3.2024 klo 9–10.30

Anu Vaissi-Harismaa, Tammiston kuulas: Miten myydä sielunsa ja olla silti onnellinen? 

Matkailu- ja ravintolayrittäjä, keittiömestari Anu Vaissi-Harismaan vaiheita ja kokemuksia 15 vuoden yrittäjän taipaleelta. Anu muutti 11 vuoden jälkeen yrityksensä toiminnan ympäri keskellä koronaa, pisti sielunsa kehiin ja alkoi voittaa palkintoja. Tule kuulemaan, mitä kaikkea se on vaatinut ja mistä aineksista Vaissi-Harismaa keittää sopan nimeltä elämys

Niko Lehto, Ravintola VÅR: Mitä tarttis tehdä erottuakseen?

Kuinka erottua edukseen ja millä tavalla luodaan persoonallisia kokemuksia? Ravintola-alan yrittäjä Niko Lehto avaa webinaarissa omaa yrittäjätarinaansa ja siitä saatuja oppeja.

Vuoden porvoolaiseksi valittu Lehto on ravintola-alan yrittäjä, joka on monessa mukana. Michelin palkitussa ravintola VÅRissa ja Porvoolaisten suosimassa Aatos Cafessa yrittäjänä toimiva Lehto on myös Porvoon kaupungin Ruokamatkailulähettiläs vuosimallia 2024. Lehdon yrittäjäuralle on ollut tyypillistä rohkeat ja persoonalliset konseptit.

Kuva: Annika Blåfield 

Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024 | Eeva Puhakainen

Webinaaritallenteelta kuulet, mikä on nyt hottia, mikä sopisi myös Suomen markkinoille, ehkäpä omaan yritykseesi. Videossa käydään läpi, mitä trendejä kannattaa soveltaa ruokamatkailun kehittämisessä, ja mitä asiakkaat toivovat.

Webinaari: Mitä tarttis soveltaa? Ruokamatkailun trendit 2024 | Eeva Puhakainen
Aika: 13.2.2024 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Haaga-Helian LAB8 Palveukokemusten laboratorio tuottaa trendiraportteja Trendhunterin avulla satojen trenditalojen datasta. Olemme tilanneet Hungry for Finland -ruokamatkailun trendiraportin 2024. Tutustu siihen, mitä maailmalla tapahtuu, millaisia trendejä on nousemassa, mihin kannattaa keskittyä ruokamatkailutuotteissa ja mitä on hyvä huomioida trendiexperttimme Eeva Puhakaisen johdolla.

Mitä tarttis tietää? Asiakasarvioiden rooli ostopäätöksessä | Hanna Lak

Tiedätkö, mistä asiakkaasi pitävät? Tallenteen katsottuasi teet tuottavampia valintoja asiakasarvioita hyödyntämällä ja hahmotat, mihin kannattaisi keskittyä ruokamatkailutuotteen kehittämisessä, jotta luot arvoa asiakkaille.

Webinaari: Mitä tarttis tietää? Asiakasarvioiden rooli ostopäätöksessä  
Aika: 9.1.2024 klo 9–10.30 
Mistä on kyse? Ruokamatkailukehittämiseen potkua tiedolla johtamisesta tavalla, joka on asiakaslähtöinen ja asiakasarvioita hyödyntävä. Uppoudutaan asiakasarviotiedon ja analyysien hyödyntämiseen matkailun digitalisaation ja tiedolla johtamisen asiantuntijan Hanna Lakin johdolla. 

 

Miten tarttis yrittää? Ruokamatkailuyrittäjän kukat, mutkat, onnistumisen hetket ja vinkit | Sami Benamed

Yrittäjän elämä on vaiheikasta. Ravintola-alan yrittäjä, Son of a Punchin toimitusjohtaja Sami Benamed jakaa webinaaritallenteella oman ruokamatkailuyrittäjän tarinansa. 

Webinaari: Miten tarttis yrittää? Ruokamatkailuyrittäjän kukat, mutkat, onnistumisen hetket ja vinkit | Sami Benamed
Aika: 12.12.2023 klo 9–10.30 
Mistä on kyse? Sami kertoo omasta yrittäjän polustaan ravintolabisneksessä. Hän on tehnyt rivakan rohkeita kokeiluja ja epäonnistumisiakin. Opinnotkin ovat välillä keskeytyneet, ryhdytty opeksi, ruokamatkailtu ja konkurssiakin lähellä on käyty. Son of a Punch -perheeseen kuuluvat mm. pizzeria Via Tribunali ja Bob’s Laundry sekä useita suomalaisia cocktail-kulttuuria uudistaneita baareja. 

Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua | Anikó Lehtinen

Muistathan paikallisuuden myös juomatarjoiluissa! Hurmaa asiakkaasi suomalaisilla mauilla tai tule muuten vain kurkistamaan suomalaisten juomien maailmaan.

Webinaari: Mitä tarttis siemailla? Suomalaiset juomat osana ruokamatkailua 
Aika: 14.11.2023 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Ruokamatkailuun kuuluvat myös paikalliset juomat. Uppoudutaan suomalaisiin juomaherkkuihin juoma-asiantuntija, kirjailija, juontaja, toimittaja Anikó Lehtisen johdolla.

Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle | Kati Pohjanmaa

Kaikki matkailijat syövät, mutta kaikki matkailuyrittäjät eivät välttämättä ole kokkeja. Tämän webinaaritallenteen kuunneltuasi ihastutat asiakkaasi suomalaisilla maukkailla ruokatuotteilla – helposti!

Webinaari: Mitä tarttis tarjota? Helpot suomalaiset ruokatuotteet matkailuyrittäjälle
Aika: 10.10.2023 klo 9–10.30
Mistä on kyse? Rennon, mutkattoman ruoan ja juoman asiantuntija Kati Pohjanmaa tarjoaa parhaat vinkit helpoista suomalaisista ruokatuotteista.

Miten tarttis kehittää? Yhdessä! 

Webinaari: Miten tarttis kehittää? Yhdessä!
Aika: 26.9.2023 klo 9–10.30
Mistä oli kyse? Haaga-Helia AMK:n palvelumuotoilun asiantuntijat paneelikeskustelevat palvelumuotoilusta ja yhteiskehittämisestä. Lisäksi esitellään HOHA-hankkeessa syntynyt Tarinallistamisen käsikirja!

Ei tallennetta saatavilla.

Mitä tarttis tehä? Kohti tulevaisuuden ruokamatkailua | Inspirans Oy

Hungry for Finland -verkoston ensimmäisessä webinaarissa käytiin läpi keväällä 2023 tehdyn tarvekartoituksen tuloksia. Kysyimme teiltä, mitä toivotte Hungry for Finland verkostolta, ja tulokset on nyt analysoitu.

Webinaari: Mitä tarttis tehä? Kohti tulevaisuuden ruokamatkailua
Mistä oli kyse? Keväällä 2023 kysyimme ruokamatkailutoimijoilta, mikä on ruokamatkailun nykytilanne, miltä ruokamatkailun tulevaisuus näyttää ja millaista toimintaa Hungry for Finland -ruokamatkailuverkoston pitäisi tehdä, jotta päästään toivottaviin tulevaisuuksiin. Webinaarissa kuulet, miltä tulevaisuuden ruokamatkailu voi näyttää Suomessa! 
Puhujat: Malin Karlsson & Jutta Pekkarinen | Inspirans Oy / Taloustutkimus