Siirry suoraan sisältöön

RUOKA&MATKAILU tutkii: Vuoden 2017 ruokamatkailukilpailu

Keittiömestareita ja kallioimarresimaa, yhteistyöllä tietysti!                          

Tämän vuoden Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun tuotteet pohjautuivat paikallisuuteen ja alojen väliseen yhteistyöhön. Kansalliseen ruokamatkailukilpailuun osallistui 73 kilpailijaa eri puolelta Suomea. Vahvana teemana nousi esiin kansainvälisen tason ruokamatkailutuotteet, joissa suomalainen ruoka yhdistyy kulttuuriin, luontoon ja tunnettuihin keittiömestareihin.

Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailun tarkoituksena on kannustaa ruoan ja matkailun parissa toimijoita kehittämään ja innovoimaan Suomen ruokamatkailua ja ruokamatkailutuotteita. Kansallinen kilpailu järjestettiin nyt toista kertaa. Järjestäjinä toimivat Visit Finland, maa- ja metsätalousministeriö, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusjärjestö MTK sekä Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kilpailun koordinaattorina. Kilpailu on osa Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian 2015-2020 mukaisia kehitystoimenpiteitä.

Monipuoliset kilpailutuotteet pohjautuivat paikallisiin, puhtaisiin raaka-aineisiin ja luontoon, jonka tarjoamia elämyksiä ja villiruokaa mm. marjoja, sieniä ja yrttejä oli hyödynnetty kekseliäästi. Alueen tarinat, historia ja perinteet elävöityivät resepteissä ja ohjelmissa. Tänä vuonna myös trendikkäät artesaanijuomatuottajat ja tislaamot olivat edustettuina. Laaja-alaisella yhteistyöllä oli saatu aikaan kansainvälisesti kiinnostavia ja laadukkaita ruokamatkailutuotteita.

Kilpailusta voi lukea lisää osoitteessa www.hungryforfinland.fi tai kilpailusta laaditusta opinnäytetyöstä Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailu 2017. Keittiömestareita ja kallioimarresimaa, yhteistyöllä tietysti!

Lisätietoja:

Hanna Kela-Sjöberg, Haaga-Helia amk, opiskelija, puh. 050-3426468, hanna.kela-sjoberg@myy.haaga-helia.fi

Kristiina Havas, Haaga-Helia amk, lehtori, puh. 0500 688 332, kristiina.havas@haaga-helia.fi

 

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 000 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

www.haaga-helia.fi