Siirry suoraan sisältöön

RUOKA&MATKAILU tutkii: Ruokamatkailua reiteiksi Suomessa!

Ruokamatkailua reiteiksi Suomen matkailun suuralueilla

Jaakko Kumpulan ja Sanni Vettenrannan opinnäytteen tavoitteena oli kartoittaa Visit Finlandin My Stay-sivuston ruokamatkailutuotteet Suomen ensimmäisen ruokamatkailustrategian temaattisten painopisteiden mukaisesti.

Lopputuotoksena syntyi kahdeksan erilaista ruokamatkailureittiä Visit Finlandin suuralueille: Etelä-Suomi ja Helsinki, Rannikko ja Saaristo, Järvi-Suomi ja Lappi. Jokaiselta suuralueelta löytyy yhden sekä useamman vuorokauden ruokamatkailureitti. Reiteissä on käytetty My Stay -sivuston ruokamatkailutuotteita ja ne ovat havainnollistettu Google Maps -kartan avulla. Jokainen reitti on nimetty reitin piirteiden mukaisesti: Helsingin pääväylä, Historian havinoista tähän päivään, saaristolaisretki, Ripaus maalaiselämää ja herkuttelua, Halki järvimaisemien, Kuusamon tunnelmaa ja Lapin vaeltajan reitti.

Top 5 -ravintoloita listatessa on käytetty myös My Stay -sivustoa sekä etsitty muutama ravintolakohde myös sen ulkopuolelta. Ravintoloita etsiessä on huomioitu suomalaisuus ja paikalliset raaka-aineet, sillä matkailijan on tarkoitus tutustua reittien avulla suomalaiseen ruokakulttuuriin ja elämäntapaan.

Haaga-Helian amk:n opinnäytetyö on luettavissa tästä.