Siirry suoraan sisältöön

Ruokamatkailun uutiskirje 1/2019, Manner-Suomen toimenpiteitä

Kilpailuun voivat osallistua Manner-Suomen alueella toimivat yritykset ja yhteisöt 17.1-17.3.2019 välisenä aikana osoitteessa:

www.hungryforfinland.fi/ruokamatkailukilpailu

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haetaan yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteystyötä.

Vaikka olisit osallistunut vuosina 2015 tai 2017, osallistu ihmeessä uudestaan!

Ruokamatkailukilpailun voittaja palkitaan 3 000 euron ruokamatkailutuotteen kehittämisrahalla. Voittajista tehdään video. Kilpailun voittaja ja finalistit saavat markkinoinnillista näkyvyyttä Visit Finlandin kanavissa sekä mahdollisuuden osallistua yhteiseen sparrauspäivään Helsingissä. Yritykset saavat ja mahdollisuuden verkostoitua sekä oppia parhaita käytänteitä muilta.

Kilpailun rahoittaja on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

 

Suomen ruokamatkailustrategian päivitys 2015-2020 on alkanut

 

Suomelle laadittiin laajassa yhteistyössä vuonna 2014 ensimmäinen ruokamatkailustrategia. Paljon on tapahtunut sittemmin Suomen ruokamatkailussa ja eteenpäin on menty monilla alueilla. Nyt tarvitaan uusia suuntaviivoja, toimenpiteitä ja kumppanuuksia.

Strategiapäivitys starttaa maaliskuussa 2019 asiantuntijahaastatteluin. Syksyllä 2019 kutsumme mukaan kehitystyöhön kyselyjen ja työpajatoiminnan kautta: Mitä useampi kokki sen parempi soppa! Tervetuloa mukaan!

Ruokamatkailun päivitetyt tuotesuositukset ilmestyvät kevään 2019 aikana

Vuonna 2016 yrittäjille ja kehittäjille laadittiin napakat ruokamatkailun tuotesuositukset. Niitä on päivitetty alkutalvi yhdessä Visit Finlandin ja ruoka- ja matkailualan toimijoiden kanssa.

Päivitetyissä suosituksissa otetaan esille vielä painokkaammin vastuullinen liiketoiminta, kestävä kehitys ja hyvinvointinäkökulmat.

Western Lakelandin ruokamatkailun tuotteistamisen työpajassa yli 60 osallistujaa Mäntässä

Helmikuun talvisena päivänä Serlachius-museossa tehtiin ruokamatkailun yhdistelmätuotteita ja -reittejä läntisen Lakelandin alueelle. Mukana oli matkailuyrittäjiä, -toimijoita ja -kehittäjiä Pirkanmaan, Keski-Suomen, Päijät- ja Kanta-Hämeen alueelta.

Tuotekehityksen lisäksi päivään kuuluivat hankkeen toimenpiteiden esittely 2018-2021, ruokamatkailun kansainväliset trendit, Visit Finlandin viimeaikainen toiminta ruokamatkailun edistämiseksi maailmalla ja hyviin käytänteisiin tutustuminen kotimaisten sekä ulkomaisten ruokamatkailureittien ja yhdistelmätuotteiden kautta.

Seuraavaksi on Lapin alueen tuotteistamisen työpaja 15.3 Levillä!

Alueelliset työpajat jatkuvat syksyllä 2019, kiinnostuitko, ole yhteydessä kristiina.havas@haaga-helia.fi.