Siirry suoraan sisältöön

RUOKA&MATKAILU tutkii: 0-5 -vuotiaat ravintolan asiakkaina

Vauvat ja taaperot –mahdollisuus ravintoloille!

Lapsuusaika on tärkeää aikaa, kun on kyse ruokakasvatuksesta ja makumieltymyksien muodostumisesta. Jo vauvana koetut makuelämykset ja ruokailuhetkessä tapahtuva vuorovaikutus muodostavat pohjan koko elämän kestävälle ruokasuhteelle.

Suomalaiset pikkulapsiperheet käyttävät Jenni Lappeteläisen (restonomi YAMK, Palveluliiketoiminnan johtamisen ko, Haaga-Helia amk) opinnäytteen mukaan yksipuolisesti ravintolapalveluita, eivätkä lapset näin ollen saa monipuolisia ravintolaelämyksiä. Lappeteläisen mukaan ravintoloissa asioidaan kuitenkin kohtalaisen usein. Lähes puolet vastaajista kertoi vierailevansa ravintolassa perheen kanssa usean kerran vuodessa. 1/3 vastaajista kertoi käyttävänsä ravintolapalveluita kerran kuukaudessa tai useammin. Pienten lasten perheissä on siis vakavasti otettavaa potentiaalia kannattavana asiakassegmenttinä

Työn lopputuloksena syntyi kysely- ja havainnointittukimuksen kautta opas, joka kannustaa lapsiperheitä käyttämään ravintolapalveluita avarakatseisemmin ja monipuolisemmin. Se auttaa ravintoloita viestimään ja huomioimaan pienten lasten perheet kannattavana asiakassegmenttinä. Oppaan vinkkien avulla voi ravintola pienillä ja vähän rahallista panostusta vaativilla asioilla parantaa lapsiystävällisyyttään. Tiedätkö, mitä pikkulapsi saa syödä 0-5 -vuoden iässä?

Lue lisää opinnäytteestä.

Oppaaseen pääset tästä.

Opinnäytteen esitykseen pääset tästä. 

Valokuva: Miia Sundström