Siirry suoraan sisältöön

RUOKA&MATKAILU bloggaa: Ruokamatkailussa nosteessa 2020

Ruokamatkailu – mikä nosteessa 2020?

Haaga-Helia on kehittänyt valtakunnallista ruokamatkailua vuodesta 2012 yhdessä Visit Finlandin kanssa. Ruokamatkailu on paljon muutakin kuin pelkkä ruoka-annos: Ruokamatkailija voi olla kiinnostunut sieniretkistä, kalastuksesta, kauppahalleista, kioskeista, ravintoloista, kotiruokailusta, eväsretkistä luonnossa, tislaamovierailuista tai marjojen poiminnasta. Monelle on tärkeää päästä osallistumaan ja oppimaan. ”Ruokamatkailija matkustaa löytääkseen paikalliset maut ja niiden myötä paikan hengen” (World Food Travel Association 2018). 

Lue ruokamatkailun trendeistä Haaga-Helian e-Signals verkkojulkaisun teemanumerosta Trendit. Artikkelin ovat kirjoittaneet Kristiina Havas, Teemu Moilanen ja Kristiina Adamsson. 

Valokuva: Sofia Tyrjy