Siirry suoraan sisältöön

Hungry for Finland tutkii: Tislaamot osana suomalaista ruokamatkailua

Ruokamatkailusta tislaamoiden tulevaisuuden suunta!

Ruokamatkailijat metsästävät sellaisia kokemuksia ja elämyksiä, joita pidetään vielä selvittämättöminä ja valtavirrasta poikkeavina. Neea Johanssonin (restonomi AMK, Ruokatuotannon johtamisen ko, Haaga-Helia amk) huhtikuussa 2020 julkaistun opinnäytteen mukaan ruokamatkailijoita kiinnostavatkin ruokakokemusten lisäksi myös tislaamoiden tarjoamat aktiviteetit ja tekeminen. Opinnäytettä varten haastateltujen tislaamoedustajien mukaan ruokamatkailu on osa tislaamoalan tulevaisuutta.
Kiinnostus tislaamomatkailua kohtaan luo tislaamopalveluille kysynnän, johon tislaamoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus vastata. Tislaamot voivat tarjota ruokamatkailijoille autenttisia ja uniikkeja tislaamo-kokemuksia, joita asiakas ei voi kokea kotiin ostettujen tislaamotuotteiden muodossa. Tislaamot toimivat ruokamatkailukohteina esimerkiksi järjestämällä tislaamokierroksia, maisteluita, illallistuotteita tai erilaisia kursseja tuotantotiloilta käsin.
Tislaamoelämykset ja -kokemukset kiinnostavat ruokamatkailijoita, mutta niiden löytäminen voi olla kansainvälisille ja kotimasille matkailijoille haastavaa. Ruokamatkailun ja sen yhteistyötahojen hyödyntäminen onkin yksi tislaamoiden tehokkain tapa lisätä näkyvyyttään. Matkailuyhteistyö ja -paketointi tuo näkyvyyttä jokaiselle sen yhteistyötoimijalle, sillä laajemmat matkailupaketoinnit kiinnostavat ruokamatkailijoita usein yksittäisiä aktiviteettejä enemmän.
Tutkimustyyppisen opinnäytetyön lopputuotoksena syntyi menestyvän tislaamokohteen profiili ja analyysiä siitä, miten tislaamot voivat toimia ruokamatkailukohteina. Tulosten tarkoitus on auttaa vähemmän tunnettuja tislaamoita toimintansa tehostamisessa ja rohkaista yrityksiä hyödyntämään ruokamatkailua menestystarinansa synnyttämisessä. Tiesitkö sinä, että ruokamatkailu on yksi tislaamoalan varteenotettavin tulevaisuuden suuntaus?
Lue opinnäytetyö ”Tislaamot osana suomalaista ruokamatkailua” tästä. 
Lisätietoja:
Neea Johansson (Haaga-Helia amk, restonomi AMK, neea.johansson@myy.haaga-helia.fi)
Kristiina Adamsson (Haaga-Helia amk, lehtori, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi)
Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 000 opiskelijaa luovat työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.
www.haaga-helia.fi