Siirry suoraan sisältöön

Hungry for Finland tiedottaa: Haaga-Helian opiskelijoiden tarinaprojektia Kuusamossa

TIEDOTE,  JULKAISUVAPAA 1.2.2021

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun opiskelijoiden projekti kertoo tarinoita lähiruuasta

Ruokamatkailu on kasvava matkailun trendi ja yhä useampi haluaa ruuan avulla tutustua paikalliseen kulttuuriin. Aiheeseen tarttuivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun matkailun liikkeenjohdon opiskelijat Jenni Kallioniemi ja Emmi Kärkkäinen, joiden projektin tuotoksena syntyi tarinoita kuusamolaiseen villiruokaravintolaan raaka-aineita toimittavista henkilöistä. Tarinat julkaistaan ravintola Rukan Kuksan ruokalistan yhteydessä, verkkosivuilla sekä somessa helmikuun 2021 alusta alkaen. 

Kuusamossa Rukan kylässä sijaitseva ravintola Rukan Kuksa tarjoaa paikallisesti tuotettua, korkeatasoista villiruokaa. Tarinoita lähiruuan takana -projektin tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ruuan alkuperästä, lisätä paikallisten yrittäjien arvostusta sekä tuoda elämyksellisyyttä ravintolakokemukseen. Lähiruoka on matkailijalle myös oiva keino tutustua paikalliseen kulttuuriin.

”Suomen luonnosta saa mahtavia, puhtaita ja maukkaita raaka-aineita. Lähiruuan lyhyt jakeluketju ja hyvä jäljitettävyys lisäävät ruuan turvallisuutta ja takaavat tuoreuden. Haluamme tuoda tarinoiden muodossa esiin paikallista ammattiosaamista ja kuusamolaisia raaka-aineita”, kertoo Jenni Kallioniemi, jonka ideasta projekti alun perin sai alkunsa. Kallioniemi on kuusamolainen ja työskentelee ajoittain Rukan Kuksassa.

Projektia varten haastateltiin syksyllä 2020 ravintolan raaka-aineiden toimittajia. Haastattelujen pohjalta kirjoitettiin tarinoita, jotka julkaistaan Rukan Kuksan verkkosivuilla. Maistiaisia tarinoista on luettavissa myös ruokalistan yhteydessä sekä Instagramissa ja Facebookissa.  Äänensä saavat kuuluviin muikun, hauen, kirjolohen, siian, poronlihan, villiyrttien sekä sienten ja marjojen toimittajat. Tarinoista käy ilmi, että kaikki tekevät työtään intohimolla ja luontoa kunnioittaen. Lähiruoka merkitsee heille paljon.

Kallioniemi ja Kärkkäinen opiskelevat Haaga-Heliassa monimuotototeutuksella ensimmäistä vuotta. Etäisyyksien ja koronan vuoksi projekti toteutettiin suurimmaksi osaksi etänä.

”Tämä oli tosi opettavainen ja mielenkiintoinen projekti, ja lisäsi omaakin tietoisuutta lähiruuasta. Ruokamatkailu kiinnostaa ehdottomasti jatkossakin”, kertoo Emmi Kärkkäinen.

Lähiruokatarinoita luettavissa helmikuun alusta alkaen www.rukankuksa.fi/tarinat, Instagramissa @rukankuksa ja Facebookissa @RukanKuksaRestaurant. 

Lisätietoja:

Jenni Kallioniemi, projektipäällikkö, jenni.kallioniemi@myy.haaga-helia.fi

Emmi Kärkkäinen , emmi.a.karkkainen@gmail.com