Siirry suoraan sisältöön

Hungry for Finland on iloinen: 77 osallistujaa valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun

Hieno kimara suomalaista osaamista ruokamatkailukilpailussa 2021!

Valtakunnalliseen ruokamatkailukilpailuun 2021 osallistui määräpäivään mennessä 77 ruokamatkailutuotetta eri puolilta Suomea. Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukana oleville! Vuoden 2021 kilpailu on järjestyksessä neljäs, edelliset kilpailut olivat vuosina 2015, 2017 ja 2019. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia amk.

Uusia tuotteita kehitteillä

Kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä ja tarjoavat matkailijoille ruokaan liittyviä elämyksiä. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä ruokamatkailun kärkituotteita ja vahvistaa aitoa yhteistyötä. Tänä vuonna yksi erityistavoite oli luoda uusia tuotteita, joilla korona-ajasta noustaan. Kilpailuun osallistuikin 33 ruokamatkailutuotetta, jotka ovat kehittämisvaiheessa.

Monipuolinen osallistujajoukko

Kilpailussa on mukana monipuolinen joukko ruokamatkailun eri kirjoa: esimerkiksi ravintoloita, retkiä, tapahtumia, kahviloita, ohjelmallista ruokailua, ruokakävelyjä, erilaisia käyntikohteita kuten tislaamoja ja suomalaisen ruoan valmistusta ohjatusti. Valtaosa tuotteista on suunnattu niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin asiakkaille. Suurin osa kilpailutuotteista katsoo kuuluvansa Suomen ruokamatkailustrategian 2020-2028 ydinteemoista – Taste of Place – Eat Local and Sense Finland -viestiin. Tuotteiden kaikkein tärkeimmät vahvuudet ovat kilpailuvastauksien mukaan: paikallisuus, lähiruoka, autenttisuus, tarinat, yhteistyö ja ruoan hyvä maku.

Arviointiraati aloittaa työnsä ja kesäkuun alkuun mennessä finalistit ovat tiedossa. Voittajat palkitaan 16.9.2021 Helsingin kaupungintalolla. Lisätietoa kilpailusta tästä.