Siirry suoraan sisältöön

Hungry for Finland esittää: Katso video Taste of Slow Häme!

Yhdeksi merkittäväksi ruokamatkailuteoksi 2021 on valittu Taste of Slow Häme -reitti!

Valtakunnallisessa Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa 2021 sijoittui myös Taste of Slow Häme -verkosto!

Tutustu Taste of Slow Hämeeseen tästä videon avulla.

Taste of Häme -verkoston (Hahkialan Kartano, IlorantaPekkolan tila ja Tiirinkoski), neljän yrityksen yhdistelmätuote tarjoaa läpileikkauksen hämäläisten kartanoiden, perinteisten maatilojen, kiireettömän elämäntavan ja paikallisten ruokaelämysten maailmaan. Reitti on kolmepäiväinen, sen aikana ehditään mm.:

  • Nauttia Hahkialan Kartanon vieraanvaraisuudesta ja ylellisestä hitaasta aamiaisesta
  • Pekkolan maatilakierrokselle sekä maistamaan lampaanmaidosta tehtyä jäätelöä eli Bäätelöä
  • Ilorantaan kalareissulle ja kuulemaan tarinoita hämäläisistä ruokaperinteistä
  • Herkutella härkäpapuvohveleilla Tiirinkosken tehdaskahvilassa ja ihailla länsiylämäänkarjaa

Tuote täyttää erinomaisesti Suomen ruokamatkailustrategian tavoitteet ruokamatkailureittien kehittämisestä ja yhteistyöverkostojen rakentamisesta laadukkaiden tuotteiden tarjonnan lisäämiseksi. Tuote nojautuu vahvasti maaseutuun ja paitsi sen ruokaperinteisiin, mutta myös innovatiivisiin uusiin ruokatuotteisiin. Reitti pyrkii lisäämään alueen yritysten yhteistyötä ja yhteismarkkinointia. Tuote tuo hyvin esille hämäläistä ruokakulttuuria ja perinteitä, nykyaikaista vivahdetta unohtamatta. Tämä ruokamatkailun yhdistelmätuote tarjoaa sopivan erilaisia kohteita samassa paketissa.