Siirry suoraan sisältöön

Tapahtuma 30.11.: Nyt tarttis juhlia ruokamatkailua! Hungry for Finland Festivaali

Tervetuloa juhlimaan ruokamatkailua ja ruokamatkailukilpailun menestyjiä!

Tule vuoden herkullisimpaan tapahtumaan osallistumaan, verkostoitumaan, nauttimaan markkinatunnelmasta ja kuulemaan uutta. Ja mikä tärkeintä – nostamaan malja Suomen parhaille ruokamatkailutuotteille 2023. 

Ilmoittaudu mukaan, sillä tästä et halua jäädä pois. Tilaisuuden hosteina toimivat Hungry for Finland -toimijat Kristiina Adamsson ja Kristian Sievers. Haaga-Helian restonomiopiskelijamme ovat mukana tapahtuman järjestelyissä.  

Aika: 30.11. klo 13–18.00
Paikka
: Haaga-Helia AMK, Haagan kampus, Pajuniityntie 11, Helsinki, Valopiha
 

Mitä tarttis tietää ohjelmasta? 

13.00 Tulethan jo paikalle: Festivaali ja ilmoittautuminen alkaa, etenemiseen alkuruoaksi evästä 

13.30 Avauspuheenvuorot: 

Hungry for Finland Lab: Projektipäälliköt Kristiina Adamsson ja Kristian Sievers

Ruokamatkailuverkoston alueellisten ydinalueryhmien terveisiä:

  • Saimaan alue | Taste of Saimaa Ambassador, Saimi Hoyer
  • Helsinki ja pääkaupunkiseutu | Matkailupäällikkö, Nina Vesterinen, Helsingin kaupunki
  • Häme ja Lahden alue | Manager, Jukka Turta, Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy
  • Turku ja Turun saaristo | Projektipäällikkö Heli Nieminen, Ruokakaupunki Turku

14.20 Nyt palkitaan: Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, Senior Director Kristiina Hietasaari Visit Finlandista ja Haaga-Helian rehtori Minna Hiillos palkitsevat ruokamatkailukilpailun 2023 parhaat ammattilais- ja opiskelijasarjassa. Erityisasiantuntija ja kilpailun puheenjohtaja Kirsi Viljanen, MMM, esittelee voittajat.  

15.15 Markkinatunnelmaa ja maljoja: Festivaalin tapahtumatorilla on tarjolla opiskelijoiden tekemää kunnon pääruokaa. Torilla myös Saimaan alue, Varsinais-Suomi, pääkaupunkiseutu, Satakunta, Hämeen ja Lahden alue,  Kokkimaajoukkue, Young Chefs, MTK, Lomalaidun ry ja Hungry for Finland -hankkeet jne. Tule keskustelemaan, tutustumaan, maistelemaan ja heittämään verkkoja vesille!

16.15 Sitä uutta ja kehollistakin: Väitöskirjatutkija, lehtori Mona Eskola, Haaga-Helia amk: Tunne- ja aistikokemuksesta osana ruokamatkailutuotetta ja uutta luksusta 

16.35 Vispataan ja vatkataan vastuullisesti: Lehtorit Rilla Engblom ja Antti Petteri Kurhinen, Haaga-Helia amk, houstaavat leppoisaa keskustelua vastuullisuudesta 

  • Yrittäjä Anni Korhonen, karjalaisen ruokakulttuurin äänekäs portinvartija ja perinteisen ruuanlaittotaidon ylläpitäjä, uusiutuvan matkailun edelläkävijä
  • General Manager Tanja Aromäki, Lonnan saari
  • Matkailun lehtori Mia Tarhanen, vastuullisuuden ja uuden luksuksen asiantuntija, Haaga-Helia amk

17.05-17.20 Kansainvälistä reseptiä: Visit Finlandin Manager, Capability Building, Terhi Hook, kertoo ajankohtaiset kuulumiset ruokamatkailusta.

17.20 Vielä ei kannata lähteä, lupaus! Festivaalin kuorruttaa tietysti jälkiruoka.

18.00 Tilaisuus päättyy ja mukaanviemiset 

Kyllä järjestyy: Jos haluat rauhallisempaa tilaa tapaamisiisi, käytössäsi kampuksella on mukava ja hiljainen tila Opisto. 

Näin pääset paikalle: Haagan kampukselle pääsee hyvin junalla, 15 minuutin kävelymatka Huopalahden asemalta. Parkkitilaa on rajoitetusti.  

Miten tarttis pukeutua? Smart casual.

Tilaisuus järjestetään osana Euroopan unionin rahoittamaa Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen- sekä Euroopan unionin ja Uudenmaanliiton osarahoittamaa Urban & Local -hanketta.

Ruokamatkailukilpailu 2023 on järjestetty yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Haaga-Helia AMK, Visit Finlandin, MTK:n ja Lomalaidun ry:n kanssa. 

Logot: Maa- ja metsätalousministeriö, Haaga-Helia, Visit Finland, MTK, Lomalaidun, ELY-keskus, Euroopan unioni, Uudenmaan liitto, Hungry for Finland.