Siirry suoraan sisältöön

Tapahtuma 30.11.: Nyt tarttis juhlia ruokamatkailua! Hungry for Finland Festivaali

Tervetuloa juhlimaan ruokamatkailua ja ruokamatkailukilpailun menestyjiä!

Tule vuoden herkullisimpaan tapahtumaan osallistumaan, verkostoitumaan, nauttimaan markkinatunnelmasta ja kuulemaan uutta. Ja mikä tärkeintä – nostamaan malja Suomen parhaille ruokamatkailutuotteille 2023. 

Ilmoittaudu mukaan, sillä tästä et halua jäädä pois. Tilaisuuden emäntinä toimivat Hungry for Finland -toimijat Sini Garam ja Kristiina Adamsson. Haaga-Helian restonomiopiskelijamme ovat mukana tapahtuman järjestelyissä.  

Aika: 30.11. klo 13–18.00
Paikka
: Haaga-Helia AMK, Haagan kampus, Pajuniityntie 11, Helsinki, Valopiha
 

Mitä tarttis tietää ohjelmasta? 

13.00 Tulethan jo paikalle: Festivaali ja ilmoittautuminen alkaa, etenemiseen alkuruoaksi evästä 

13.30 Avauspuheenvuorot: Hungry for Finland Lab ja ruokamatkailuverkoston alueelliset ydinalueryhmät esittäytyvät

14.15 Nyt palkitaan: Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, Senior Director Kristiina Hietasaari Visit Finlandista ja Haaga-Helian rehtori Minna Hiillos palkitsevat ruokamatkailukilpailun 2023 parhaat ammattilais- ja opiskelijasarjassa. Erityisasiantuntija ja kilpailun puheenjohtaja Kirsi Viljanen, MMM, esittelee voittajat.  

15.15 Markkinatunnelmaa ja maljoja: Festivaalin tapahtumatorilla on tarjolla opiskelijoiden tekemää kunnon pääruokaa. Torilla myös Saimaan alue, Varsinais-Suomi, pääkaupunkiseutu, Satakunta, kokkimaajoukkue, Young Chefs ja Hungry for Finland -hankkeet jne. Tule keskustelemaan, tutustumaan, maistelemaan ja heittämään verkkoja vesille!

16.15 Sitä uutta ja kehollistakin: Väitöskirjatutkija, lehtori Mona Eskola, Haaga-Helia amk: Tunne- ja aistikokemuksesta osana ruokamatkailutuotetta ja uutta luksusta 

16.35 Vispataan ja vatkataan vastuullisesti: Lehtorit Rilla Engblom ja Antti Petteri Kurhinen, Haaga-Helia amk, houstaavat leppoisaa keskustelua vastuullisuudesta 

17.05-17.20 Kansainvälistä reseptiä: Visit Finlandin Development Manager, Terhi Hook, kertoo ajankohtaiset kuulumiset ruokamatkailusta.

17.20 Vielä ei kannata lähteä, lupaus! Festivaalin kuorruttaa tietysti jälkiruoka.

18.00 Tilaisuus päättyy ja mukaanviemiset 

Kyllä järjestyy: Jos haluat rauhallisempaa tilaa tapaamisiisi, käytössäsi kampuksella ovat mukavat ja hiljaiset tilat Osaamo ja Opisto. 

Näin pääset paikalle: Haagan kampukselle pääsee hyvin junalla, 15 minuutin kävelymatka Huopalahden asemalta. Parkkitilaa on rajoitetusti.  

Miten tarttis pukeutua? Smart casual.


Tilaisuus järjestetään osana Euroopan unionin rahoittamaa Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen- sekä Euroopan unionin ja Uudenmaanliiton osarahoittamaa Urban & Local -hanketta.

Ruokamatkailukilpailu 2023 on järjestetty yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Haaga-Helia AMK, Visit Finlandin, MTK:n ja Lomalaidun ry:n kanssa. 

Logot: Maa- ja metsätalousministeriö, Haaga-Helia, Visit Finland, MTK, Lomalaidun, ELY-keskus, Euroopan unioni, Uudenmaan liitto, Hungry for Finland.