Siirry suoraan sisältöön

Urban&Local: Urbaanin ja kestävän ruokakulttuurin trendiraportti on ladattavissa

Urbaania ja kestävää ruokakulttuuria

Urban&Local-hankkeessa on tuotettu maailmanlaajuinen ruokatrenditutkimus. Raportissa megatrendeiksi nousevat hiilineutraalit ja -negatiiviset kasvatusmenetelmät, kasviproteiinien 3D-tulostus, raaka-aineiden kokonaisvaltainen hyötykäyttäminen ja hävikin minimointi sekä kaurapohjaiset maitovaihtoehdot. 

Innovatiivista, vastuullista, moninaista 

Raportissa on lukuisia esimerkkejä urbaanista ja kestävästä ruokakulttuurista. Nousevia teemoja ovat esimerkiksi vastuullisuuden todentaminen sertifikaateilla tai muilla jäljitettävissä olevilla keinoilla, merilevän hyödyntäminen ruoka- ja pakkaustuotteissa sekä ultralähiruoka. Lue myös, mitä “upcycling” voi ruoantuotannossa tarkoittaa!