Siirry suoraan sisältöön

Nauti Saimaasta kaikilla aisteilla!

Itäisen Suomen gastronomia ja kulttuuri ovat kansainvälisen Saimaa European Region of Gastronomy -tunnustuksensa ansainneet. Luonnon antimista ja seudun pienviljelijöiden laadukkaista raaka-aineista ammentava makumaailma on juurevuudessaan ja selkeydessään maailman parhaimpia.

Kolme itäisen Suomen maakuntaa – Etelä-Savo, Etelä-Karjala ja Pohjois-Karjala – muodostavat yhdessä Taste Saimaa ja Saimaa European Region of Gastronomy -alueen, jonka ruokakulttuuri perustuu sesongin antimiin. Meillä on tallella kyky elää täydellisessä sopusoinnussa luonnon kanssa. Pohjoisen kesien yöttömät yöt luovat täydelliset olosuhteet puhtaiden raaka-aineiden kasvulle, ja Saimaan metsät ovatkin villien vihannesten, marjojen ja sienten aarreaitta täynnä rikkaita aromeja.

Ylimaakunnallisen yhteistyön tavoitteena on lisätä merkittävästi Saimaan ruokamatkailun tunnettavuutta ja elinkeinolähtöistä palvelutarjontaa alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Yli 200 toimijaa on liittynyt laajaan yhteistyöverkostoomme: Taste Saimaa Partnerit, Ambassadorit, yhdistykset, oppilaitokset, Visit -organisaatiot, maakuntaliitot, kaupungit ja suuri joukko alueemme kehityshankkeita. 

Kolmen maakunnan eri toimijoiden toteuttamia ruokamatkailuun kytkeytyviä tapahtumia on järjestetty jo lähes 300. Kesää kohti tapahtumien syntyminen vain kiihtyy.

Katso ruokamatkailun tapahtumat täältä

Juhlavuosi tapahtumineen, nähtävyyksineen ja elämyksineen on saanut merkittävän kansallisen ja kansainvälisen näkyvyyden. Medianäkyvyyden mainosarvo (AVE) on ollut vuonna 2024 noin 4,5 M ja edellisenä vuonna 6,7 M. Tämän on mahdollistanut koordinaatiohankkeen laadukas markkinointiyhteistyö sekä paikallisten Visit-organisaatioiden että Visit Finlandin kanssa.

Juhlavuonna itäisen Suomen parhautta juhlistetaan lukuisilla uudenlaisilla ruokaa ja kulttuuria yhdistävillä elämyksillä, joista voit nauttia kaikilla aisteilla.

Tässä hyvät syyt lähteä elämysmatkalle itäiseen Suomen ruokapöytiin ja tapahtumiin.