Tuoteteemat / Ydinviestit
Täältä löydät ruokamatkailun kehittämisen ydinviestit englanniksi ja suomeksi. Ne ohjaavat ruokamatkailun kehittämistä, tuotteistamista, viestintää ja markkinointia. Lue lisää: Suomen ruokamatkailustrategia 2024–2028.
Taste of Place – Eat local and sense Finland!
Paikallisten makujen maa – Kokoa Suomi lautasellesi!
Alueellinen ruokakulttuuri, suomalaisuus ja suomalainen elämäntapa maistuvat.
- Ruokakulttuurimme näkyy, maistuu, kuuluu ja tuntuu.
- Tutustutetaan matkailijoita suomalaisuuteen ja paikalliseen elämäntapaan ruoan kautta. Se voi olla esimerkiksi kalan savustamista tai pullan leivontaa.
- Hyödynnetään lähellä tuotettua ruokaa ja luonnonantimia. Huolehditaan siitä, että ruoan alkuperä tuodaan esille.
- Suomalainen luontosuhde näkyy ruokakulttuurissamme – jokaisenoikeudet mahdollistavat marjojen poimimisen ja sienten sekä villiyrttien keräilyn. Tuodaan esille, että ruokaa saadaan suoraan esimerkiksi metsästä lautaselle.
- Pohjoisuus ja arktisuus ovat eksoottisia: pohjoinen sijaintimme tuottaa arktisia lajeja ja makuja (esimerkiksi lakka, karpalo, mesimarja ym.)
- Lyhyt, mutta intensiivinen kasvukausi luo voimakkaat maut suomalaisiin luonnonantimiin.
Pure & Natural – Eat wild and healthy in Finland!
Puhdasta ruokaa luonnosta – Syö ja voi hyvin Suomessa!
Suomalainen puhdas ruoka tekee hyvää mielelle ja keholle.
- Suomalainen ruoka on puhdasta, luonnollista ja terveellistä. Se tekee hyvää ihmiselle.
- Villiruoka on Suomen ruokamatkailussa vetovoimainen ulottuvuus. Luonnostamme voi poimia syötäväksi villejä marjoja, yrttejä ja sieniä, mikä on
monissa muissa maissa mahdotonta. - Arktinen elinympäristö – talven kylmyys ja kesän valo tuovat kasveihin ainutkertaisia aromeja, favonoideja ja muita terveysvaikutuksia vähentäen torjunta-aineiden tarvetta.
- Puhtauteen ja luonnollisuuteen nivoutuu myös vastuullisuus. Se on vastuullista ruoantuotantoa, hävikin minimointia kaikissa ruokaketjun vaiheissa, paikallisten raaka-aineiden käyttöä ja enemmän ilmastoystävällisiä valintoja.
- Suomessa on paljon luomutuotantoa.
Cool & Creative – Eat, get inspired and happy in Finland!
Innostavaa ja mielikuvituksellista – Innostu Suomen luovasta ruokatarjonnasta!
Uudenlaiset, rennot ja luovat ruokamatkailutuotteet
- Suomi on maailman onnellisin maa: hyödynnetään ajatusta onnellisten ihmisten ruokavaliosta.
- Tuotteissa näkyy rohkeus, omistautuneisuus, omannäköisyys ja välittäminen.
- Hyödynnetään järviä, metsää, ylipäätään luontoa ja jokaisenoikeuksia enemmän ja luovemmin.
- Luodaan omaperäisiä ideoita, rakennetaan ruokaseikkailuita, tehdään arkisistakin asioista tuotteita ja elämyksiä. Hyödynnetään suomalaisia ruokainnovaatioita, esimerkiksi nyhtökauraa, marjajauheita, superfoodeja ja terveysvaikutteisia tuotteita.
- Tarjotaan huolella ja sydämellä tehtyä, rentoa ja pohjoismaista ruokaa.