
Ohjelma/Rahasto
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 (siirtymäkausi 2021–2022)
Hungry for Finland – Ruokamatkailuverkosto
Tervetuloa Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen -hankkeessa (2022–2024) käynnistettyyn ruokamatkailuverkostoon.
Tavoitteena vastuullinen ja elämyksellinen ruokamatkailu-Suomi
Hankkeen aikaansaannokset
Ydinalueryhmät
▪️ Kanta- ja Päijät-Häme
▪️ Keski-Suomi
▪️ Lappi
▪️ Pohjois-Pohjanmaa
▪️ Pääkaupunkiseutu
▪️ Saimaa
▪️ Satakunta
▪️ Varsinais-Suomi
Ota yhteyttä, jos oman alueesi ydinalueryhmätoiminta kiinnostaa!
Ruokamatkailu-strategia
Suomen ruokamatkailustrategia 2024–2028 päivitettiin yhteistyössä yli 100 ruokamatkailun tekijän kanssa. Lue strategia täältä.
Tiimi verkoston taustalla – Ota meihin yhteyttä

Opri Laamanen
Projektipäällikkö
Ydinalueryhmät, Ruokamatkailustrategian päivitys
opri.laamanen(a)haaga-helia.fi
p. 0294471454

Kristiina Adamsson
Ruokamatkailun asiantuntija
Ydinalueryhmät, opiskelijayhteistyöt, Hungry for Finland
kristiina.adamsson(a)haaga-helia.fi
p. 0294471501

Sini Garam
Ruokamatkailun asiantuntija
Ruokamatkailustrategian päivitys, palvelumuotoilu, Hungry for Finland
sini.garam(a)haaga-helia.fi
p. 0294471713

Kristian Sievers
Ruokamatkailun asiantuntija
Ruokamatkailun tiedolla johtaminen, markkinointi ja digitalisaatio
kristian.sievers(a)haaga-helia.fi
p. 0294471169
Viestittävää?
Vinkkaathan meille, jos sinulla on ruokamatkailuun liittyvää viestittävää. Jaamme mielellämme ruokamatkailuverkostolle merkityksellisiä kuulumisia, tekemisiä, vinkkejä, tapahtumia ja muita uutisia!

Meri Pöyhönen
Projektikoordinaattori, Viestinnän asiantuntija
Hungry for Finland -viestintä
meri.poyhonen(a)haaga-helia.fi
p. 0294471169
Miksi kehittää ruokamatkailua?
Ruokamatkailu on yksi Suomen matkailustrategian keskeisistä kehitettävistä teemoista. Strategian mukaan tarvitaan toimijoiden yhteistyötä, uusien ruokamatkailutuotteiden kehittämistä ja osaamisen lisäämistä. Ruoka ja ruokamatkailu on ainoa matkailun “aktiviteetti” johon kaikki matkailijat osallistuvat. Ruoka on yhä vetovoimaisempi matkailun osa-alue.
Verkoston takana Toiminnallisen ekosysteemin kehittäminen -hanke
Verkoston käynnisti Euroopan Unionin rahoittama Hungry for Finland – toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen -hanke (2022–2024), jonka tavoitteena on ruokamatkailun verkostojen kehittämisen ja osaamisen lisäämisen avulla tehdä suomalaisista ruokamatkailutuotteista elämyksellisiä ja ostettavia vastuullisesti.
Hankkeen tavoitteina ovat:
- Vastuullinen liiketoiminta
- Strategisesti johdettu ekosysteemi
- Kiinnostava ja vastuullinen ruokamatkailutarjonta
- Älykäs ja osaava yhteistyö
Kuva: Elina Manninen