Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Nyt tarttis juhlia ruokamatkailua! Hungry for Finland Festivaali

30 marraskuun, 2023 @ 1:00 pm - 6:00 pm

Tervetuloa juhlimaan ruokamatkailua ja ruokamatkailukilpailun menestyjiä!

Tule vuoden herkullisimpaan tapahtumaan osallistumaan, verkostoitumaan, nauttimaan markkinatunnelmasta ja kuulemaan uutta. Ja mikä tärkeintä – nostamaan malja Suomen parhaille ruokamatkailutuotteille 2023. 

Ilmoittaudu mukaan, sillä tästä et halua jäädä pois. Tilaisuuden emäntinä toimivat Hungry for Finland -toimijat Sini Garam ja Kristiina Adamsson. Haaga-Helian restonomiopiskelijamme ovat mukana tapahtuman järjestelyissä.  

Aika: 30.11. klo 13–18.00
Paikka
: Haaga-Helia AMK, Haagan kampus, Pajuniityntie 11, Helsinki, Valopiha
 

Mitä tarttis tietää ohjelmasta? 

13.00 Tulethan jo paikalle: Festivaali ja ilmoittautuminen alkaa, etenemiseen alkuruoaksi evästä 

13.30 Avauspuheenvuorot:

Hungry for Finland Lab: Projektipäälliköt Sini Garam ja Kristiina Adamsson

Ruokamatkailuverkoston alueellisten ydinalueryhmien terveisiä:

  • Saimaan alue | Taste of Saimaa Ambassador, Saimi Hoyer
  • Helsinki ja pääkaupunkiseutu | Matkailupäällikkö, Nina Vesterinen, Helsingin kaupunki
  • Häme ja Lahden alue | Manager, Jukka Turta, Päijät-Hämeen ateriapalvelut Oy
  • Turku ja Turun saaristo | Projektipäällikkö Heli Nieminen, Ruokakaupunki Turku

14.20 Nyt palkitaan: Maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, Senior Director Kristiina Hietasaari Visit Finlandista ja Haaga-Helian rehtori Minna Hiillos palkitsevat ruokamatkailukilpailun 2023 parhaat ammattilais- ja opiskelijasarjassa. Erityisasiantuntija ja kilpailun puheenjohtaja Kirsi Viljanen, MMM, esittelee voittajat.  

15.15 Markkinatunnelmaa ja maljoja: Festivaalin tapahtumatorilla on tarjolla opiskelijoiden tekemää kunnon pääruokaa. Torilla myös Saimaan alue, Varsinais-Suomi, pääkaupunkiseutu, Satakunta, Hämeen ja Lahden alue,  Kokkimaajoukkue, Young Chefs, MTK, Lomalaidun ry ja Hungry for Finland -hankkeet jne. Tule keskustelemaan, tutustumaan, maistelemaan ja heittämään verkkoja vesille!

16.15 Sitä uutta ja kehollistakin: Väitöskirjatutkija, lehtori Mona Eskola, Haaga-Helia amk: Tunne- ja aistikokemuksesta osana ruokamatkailutuotetta ja uutta luksusta 

16.35 Vispataan ja vatkataan vastuullisesti: Lehtorit Rilla Engblom ja Antti Petteri Kurhinen, Haaga-Helia amk, houstaavat leppoisaa keskustelua vastuullisuudesta 

  • Yrittäjä Anni Korhonen, karjalaisen ruokakulttuurin äänekäs portinvartija ja perinteisen ruuanlaittotaidon ylläpitäjä, uusiutuvan matkailun edelläkävijä
  • General Manager Tanja Aromäki, Lonnan saari
  • Matkailun lehtori Mia Tarhanen, vastuullisuuden ja uuden luksuksen asiantuntija, Haaga-Helia amk

17.05-17.20 Kansainvälistä reseptiäVisit Finlandin Manager, Capability Building, Terhi Hook, kertoo ajankohtaiset kuulumiset ruokamatkailusta.

17.20 Vielä ei kannata lähteä, lupaus! Festivaalin kuorruttaa tietysti jälkiruoka.

18.00 Tilaisuus päättyy ja mukaanviemiset 

Kyllä järjestyy: Jos haluat rauhallisempaa tilaa tapaamisiisi, käytössäsi kampuksella ovat mukavat ja hiljaiset tilat Osaamo ja Opisto. 

Näin pääset paikalleHaagan kampukselle pääsee hyvin junalla, 15 minuutin kävelymatka Huopalahden asemalta. Parkkitilaa on rajoitetusti.  

Miten tarttis pukeutua? Smart casual.

Tilaisuus järjestetään osana Euroopan unionin rahoittamaa Toiminnallisen ekosysteemin rakentaminen- sekä Euroopan unionin ja Uudenmaanliiton osarahoittamaa Urban & Local -hanketta.

Ruokamatkailukilpailu 2023 on järjestetty yhteistyössä maa- ja metsätalousministeriön, Haaga-Helia AMK, Visit Finlandin, MTK:n ja Lomalaidun ry:n kanssa. 

Tapahtumapaikka

Valopiha, Haaga-Helia, Haagan kampus
Helsinki, + Google Map