- Tämä tapahtuma on mennyt.
Ruokayrittäjien toimialapäivät
11 huhtikuun @ 12:00 pm - 12 huhtikuun @ 3:30 pm
På svenska nedan
Ruokayrittäjien kohtaamispaikka. Päivitä osaamisesi, verkostoidu ja tee kauppaa!
Aika: To–pe 11.–12.4.2024
Paikka: Haaga-Helian Haagan kampus, Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki
Ilmoittaudu mukaan täällä.
Tapahtuma on sinua varten, jos arvostat laadukkaita raaka-aineita, innovatiivisia ruokatuotteita ja haluat olla eturintamassa luomassa uusia ruokatrendejä. Tarjolla on
- liiketoimintaa kehittävää koulutusta
- keynote-puheenvuoroja
- verkostoitumista sekä
- ainutlaatuinen tuottajat, myyjät ja ostajat kohtauttava FlavourHub, jossa tutustut uusiin, inspiroivia makuja tarjoaviin tuottajiin, verkostoidut alan ammattilaisten kanssa ja luot uusia, mieleenpainuvia ruokakokemuksia.
Ohjelma
Torstai 11.4.
Saapuminen Helsinkiin
Mahdollisuus yhteiskuljetukseen Varsinais-Suomesta Helsinkiin, ilmoittaudu mukaan.
11.00 Vierailut lähiruokakohteissa:
- Kohde 1: Hakaniemen halli
- Opastettu kierros Hakaniemen kauppahallissa, jossa kuullaan kauppahallin historiasta ja kuinka kauppahalli toimii ruokakulttuurin kulmakivenä.
- Lounas @Kirsikka
- Kohde 2: MUJI
- MUJIn myymälä sijaitsee kauppakeskus Kampissa. Kohteessa kuullaan, kuinka tämä globaali kauppaketju on ottanut lähiruoan valtikseen, kuinka MUJIssa mennään tuottajat edellä ja kuinka heitä avustetaan esimerkiksi pakkausten osalta.
18.00 Artesaaniruokayhdistyksen kokous
19.00 Illallinen ja verkostoituminen
(20.00 FlavourHub-esittelypisteiden rakentaminen)
Varaa tarvittaessa omakustanteinen yöpyminen Hotel Haagassa.
- Yhden hengen huone (standard): 103.70 € / yö
- Yhden hengen huone (superior): 119 € / yö
- Kahden hengen huone (standard): 120,70 € / yö
- Kahden hengen huone (superior PARIVUOTEELLINEN): 136 € /yö
Erillistä koodia varauksille ei ole, varauksen yhteydessä voi mainita Haaga-Helian ja toimialapäivät.
Perjantai 12.4.
(8.00 FlavourHub-esittelypisteiden rakentaminen)
9.00 FlavourHub: Verkostoituminen ja maistatus
FlavourHub kutsuu yhteen ruoka-alan toimijat ainutlaatuiseen tapahtumaan, joka juhlistaa paikallisia makuja ja kestävää gastronomiaa. Verkostoidu, inspiroidu ja tee kauppaa ruoka-alan huippuosaajien kanssa!
10.30 Ari Ruoho, Ravintola Nokka: Näin lisäät lähiruoan käyttöä ravintolassasi kestävästi
10.55 Rilla Engblom, Haaga-Helia AMK: Viisi vastuullisuusviestinnän tärppiä
11.20 Margot Wikström: Artesaaniruoka
- Suomen Artesaaniruoka ry:n toiminnanjohtaja Margot Wikström kertoo, mitä artesaaniruoka on
- ”Den Åländska kvarten”: Ahvenanmaan artesaaniruokayhdistys sekä yrittäjät Airin tilaleipomo sekä Öfvergårds esittäytyvät
- Yrittäjä Gunnel Englundin yritystarina ja sertifioinnin merkitys yrityksessä
12.20 Lounas
Omakustanteisesti
13.00 Tiia-Mari Eilola ja Taina Harmoinen, XAMK: Ruokatuliaisen tuotteistaminen -tietoisku
13.20 Maarit Rockenfeller: Digitaalisuus, alustatalous, myyjien ja ostajien kohtaaminen, markkinointi
13.45 Iltapäiväkahvi
14.15 Atlas Juvakka, Posintra: Vastuullisuussertifikaatit kilpailuetuna
14.45 Kati Pohjanmaa: Siis hetkinen – mökkivuokraajat paikallisen ruokatuotteen käyttäjinä? Mikä bisnes? Entäs sitten vientimarkkinoille Luxemburgiin? Miksi mukaan Euroopan rikkaan lilliputtivaltion markkinoille?
15.30 Päätös ja ständien purku
Ilmoittaudu mukaan täällä
Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Träffpunkten för alla livsmedelsföretagare. Uppdatera din kunskap, nätverka och gör affärer!
Tid: To–fre 11–12.4.2024
Plats: Campus Haaga-Helia, Pajuniityntie 11, 00320 Helsinki
Evenemanget är för dig som uppskattar råvaror av hög kvalitet och innovativa produkter, och som vill vara i framkant vad nya mattrender beträffar. Evenemanget erbjuder
- Utbildning som främjar affärsverksamheten
- Keynote-talturer
- Nya nätverk
- Flavour Hub, där producenter, säljare och köpare möts, där du bekantar dig med företagare som erbjuder nya och inspirerande smaker, du skapar nya nätverk med branschfolk, samt erbjuds nya matupplevelser att blicka tillbaka till.
Program
Ankomst till Helsinki
Möjlighet till gemensam busstransport från Egentliga Finland till Helsingfors, anmäl dig här.
11.00 Företagsbesök
- Hagnäshallen
- Guidad visning i Håkaniemi saluhall, där du får höra om saluhallens historia och hur saluhallen fungerar som en hörnsten i matkulturen.
- Lunch @Kirsikka
- MUJI
- Butiken MUJI ligger i köpcentret Kamppi. På destinationen får du höra hur denna globala detaljhandelskedja tagit över lokal mat, hur MUJI går före producenterna och hur de assisteras till exempel när det gäller förpackningar.
18.00 Föreningen Mathantverk i Finland Rf Årsmöte
19.00 Middag och nätverkande
20.00 Byggtid för FlavourHub
Boka rom här: Hotel Haaga (till självkostnadspris)
- Enkelrum (standard): 103,70 € / natt
- Enkelrum (superior): 119 €/natt
- Dubbelrum (standard): 120,70 € / natt
- Dubbelrum (Superior tvåbäddsrum): 136 €/natt
Det finns ingen separat kod för bokningar, Haaga-Helia och arbetsdagar kan nämnas vid bokning.
12.4. Fredag
8:00 Byggtid för FlavourHub
9.00 FlavourHub: Nätverkande och smakprov
FlavourHub samlar alla aktörer inom matbranschen till en samvaro där de lokala smakerna och den hållbara gastronomin bidrar till feststämning. Nätverka, låt dig inspireras och gör affärer med toppen av aktörer inom matbranschen!
10.30 Ari Ruoho, Restaurang Nokka: Så använder du lokal mat i din restaurang
10.55 Rilla Engblom; Yrkeshögskolan vid Haaga-Helia: Fem napp för din hållbarhetskommunikation
11.20 Margot Wikström: Mathantverk
- Verksamhetsledaren för Mathantverk i Finland rf berättar vad mathantverket är
- ”Den Åländska kvarten”: Presentation av Mathantverk på Åland samt företagarna Airis gårdsbageri och Öfvergårds.
- Företagare Gunnel Englunds berättelse och betydelsen av certifierade produkter i företaget.
12.20 Lunch till självkostnadspris
13.00 Tiia-Mari Eilola och Taina Harmoinen, XAMK: Hur produktifiera matsouvenirer
13.20 Maarit Rockenfeller: Digitalisering, plattformer, mötesplats för köpare och säljare, marknadsföring
13.45 Eftermiddagskaffe
14.15 Atlas Juvakka, Posintra: Hållbarhetscertifikat som en fördel i konkurrensen
14.45 Kati Pohjanmaa: Vad man ska erbjuda stugbesökare & matexport till Luxemburg |
15.30 Avslutning och nedmontering av ständ
Anmäl dig här till evenemanget
Vi förbehåller oss rätten till förändringar.
Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Urban&Local-hanke, Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke ja Ruokaketju laajemmille markkinapaikoille -hanke sekä Suomen Artesaaniruoka Ry.
Evenemanget arrangeras i samarbete av projekten Urban&Local och Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke, Ruokaketju laajemmille markkinapaikoille-projekt samt föreningen Mathantverk i Finland Rf.
Urban&Local – tulevaisuuden kestävä ruokaekosysteemi – hankkeessa (1/2023–12/2025) kehitetään lähiruoka- ja ravintola-alan innovatiivisia ratkaisuja, toimintatapoja, tuotteita ja palveluita sekä luodaan puitteet alan yhteistyölle ja kestävälle liiketoiminnalle. Hanketta koordinoi Forum Virium Helsinki ja hankekumppaneina toimivat Metropolia ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Perho liiketalousopisto sekä Vantaan kaupunki. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta.
Inom projektet Urban&Local – hållbara livsmedelsekosystem i framtiden (2023-2025) utvecklas innovativa lösningar för närmat och restaurang, verksamhetsmodeller, produkter och tjänster samt möjligheter till utveckling och hållbar affärsverksamhet. Projektet koordineras av Forum Virium Helsingfors och som samarbetsparter fungerar Yrkeshögskolorna Metropolia och Haaga-Helia, Perho samt Vanda stad. Projektet finansieras av Europas regionalutvecklingsfond.
Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohankkeen päätavoitteena on lisätä ruokasektorin yritysten kasvupotentiaalia ja kehittymismahdollisuuksia uusien verkostojen ja kumppanuuksien, aktiivisen vuoropuhelun sekä tiedonvaihdon ja –välityksen avulla. Hankkeen päätoteuttajana toimii Pyhäjärvi-instituutti, hankekumppaneinaan Yrityssalo Oy, Ukipolis Oy, Novida ammattiopisto ja lukio sekä Paraisten kaupunki. Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014–2020 (siirtymäkausi 2021-2022) (Varsinais-Suomen ELY-keskus).
Målsättningen för projektet Varsinais-Suomen ruokasektorin koordinaatiohanke är att utöka tillväxtpotentialen och utvecklingsmöjligheterna hos företagen inom livsmedelssektorn genom nya nätverk och kumpaner, aktiv dialog samt utbyte av kunskap. Projektet koordineras av Pyhäjärvi-instituutti, och verksamheten sker i samarbete med Yrityssalo Oy, Ukipolis Oy, yrkesskolan och gymnasiet Novida och Pargas stad. Projektet verkställer landsbygdens utvecklingsprogram för Fastlands Finland och finansieras av NTM-centralen i Egentliga Finland.
Ruokaketju laajemmille markkinapaikoille-hankkeen lähtökohtana on tukea paikallisten elintarvikealan yritysten kasvua laajemmille kansallisille ja kansainvälisille markkinoille sekä oikeille B2B-markkinapaikoille
Utgångspunkten för projektet Ruokaketju laajemmille markkinapaikoille är att stödja tillväxten av lokala livsmedelsföretag till de bredare nationella och internationella marknaderna och till de rätta B2B-marknadsplatserna.